2016. gada pasaules vīriešu florbola čempionāts Rīgā sestdien, 3. decembrī, iesākās ar divu favorīšu Šveices un Somijas pārliecinošām uzvarām. Vēlāk pie uzvaras tika arī Latvijas izlases nākamā pretiniece Čehija.

Priekšsacīkšu A grupas spēlē Šveice, kas iepriekšējos astoņos pasaules čempionātos allaž bijusi labāko četriniekā, savā pirmajā spēlē "Arēnā Rīga" ar 8:4 (2:2, 6:1, 0:1) pārspēja Igauniju.

Lai gan spēlē "Arēnā Rīga" Igaunija pirmajā periodā bija pat vadībā ar 2:1, Šveice desmit sekundes pirms pārtraukuma rezultātu izlīdzināja, bet otrajā periodā apliecināja, ka ir viena no favorītēm uz medaļām, panākot 8:3.

Vēlāk citā A grupas mačā Somija nepažēloja Vāciju, sagraujot pretiniekus ar 12:1 (5:0, 1:1, 6:0). Vācija pēdējos čempionātos ir viena no tām komandām, kas cenšas izjaukt planētas vadošā četrinieka - Zviedrija, Somija, Čehija, Šveice - dominanci.

Somija savu favorītu statusu apliecināja jau pirmā perioda vidū, kad desmit minūšu laikā guva četrus vārtus. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Jani Kukola un Miko Kailiala. Par labāko spēlētāju Somijas izlasē atzina Peteru Kotilainenu, kurš guva vārtus un izdarīja trīs piespēles.

Latvijas izlases jeb B grupā turnīra pirmajā dienā Čehija diezgan droši ar 8:4 pieveica Norvēģiju. Čehi cīņas gaitā bija vadībā ar 5:0, bet septiņas minūtes pirms spēles beigām norvēģi panāca 4:7. Pēdējos vārtus čehi guva pēdējā minūtē, bumbiņu raidot jau tukšos vārtos.

Tikmēr D grupas mačā "Elektrum" olimpiskajā centrā ASV florbolisti sīvā cīņā ar 5:4 (2:0, 2:3, 1:1) pieveica Taizemi. Uzvaras vārtus amerikāņi guva tikai 98 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Šajā grupā vēl ir Singapūra un Kanāda.

Savukārt C grupas cīņā Dānija pārliecinoši ar 8:1 pieveica Austrāliju. Uzvarētājiem ar trīs vārtiem izcēlās Andreass Glads Pedersens, kurš tādējādi šobrīd ir turnīra labākais vārtu guvējs.

Šajā grupā vēl spēlē Polija un Slovākija. Tieši šīs grupas divas labākās komandas "play off" pirmajā kārtā tiksies ar trešās un ceturtās vietas ieguvējām no B grupas, kurā ir Latvija.

Pasaules čempionāts ir nozīmīgākais turnīrs florbolā, kas risinās ik pēc diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!