Rīgā notiekošā pasaules florbola čempionāta A grupas līderu cīņā Somijas izlase ar rezultātu 6:4 (4:1, 0:2, 2:1) pārspēja Šveices valstsvienību, garantējot sev vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

Somijas un Šveices izlases ir pasaules florbola ranga TOP 4 komandas, līdz ar to pirms spēles cīņa solījās būt saistoša. Pirmajā periodā sešu minūšu laikā somi panāca rezultātu 3:0, bet devītajā minūtē šveicieši vairākumā vienus vārtus atguva. Uzreiz pēc tam somi atjaunoja trīs vārtu pārsvaru periods noslēdzās ar rezultātu 4:1.

Otrajā periodā šveicieši izmantoja vēl divus vairākumus, sodot pretiniekus par nedisciplinētu spēli, bet trešajā trešdaļā rezultāts kļuva neizšķirts 4:4. Somijas hokejistiem izdevās atkal atgūt vadību, bet pēdējās minūtēs viņi izturēja šveiciešu ofensīvu. Trīs sekundes pirms pamatlaika beigām somi raidīja bumbiņu tukšos vārtos.

Somijas izlasē par labāko spēlētāju atzina Kristeru Savonenu, kurš izdarīja vienu piespēli, bet Šveices izlasē labākais bija Kristofs Kamenišs.

Pirms tam Igaunijas izlase citā A grupas spēlē pret Vācijas izlasi pēdējā trešdaļā spēja atspēlēt trīs vārtu deficītu un izraut neizšķirtu – 6:6 (0:2, 2:2, 4:2).

Vācijas izlasei spēles pirmā daļa izdevās veiksmīgāka, pirmajā trešdaļā panākot 2:0, bet otrajam periodam noslēdzoties ar rezultātu 4:2. Trešajā trešdaļā Igaunija otro reizi mačā nonāca trīs vārtu iedzinējos, bet tad igauņiem četru minūšu laikā izdevās gūt trīs vārtus un minūti pirms mača beigām panākt 6:6.

Par labāko spēlētāju Igaunijas izlasē atzina aizsargu Kasparu Kallionu, bet divus vārtus igauņiem guva Patriks Kareliusons. Vācijas izlasē labākais spēlētājs bija trīs vārtus guvušais Julians Nihlens.

A grupas kopvērtējumā līderpozīcijā pēc divām spēlēm ir Somija ar četriem punktiem, kurai seko divus punktus izcīnījusī Šveice, bet pa vienam punktam tagad ir Igaunijai un Vācijai.
Tikmēr C grupas spēlē Slovākijas izlase ar rezultātu 6:4 (2:0, 1:2, 3:2) uzvarēja Polijas komandu. Slovākijas izlasē divus vārtus guva Martins Kubovičs, bet labākais spēlētājs komandā bija Mihals Kročko. Polijai divus vārtus guva Mateušs Antoņaks.

Savukārt D grupā Ziemeļamerikas komandu duelī ASV ar rezultātu 8:1 (3:0, 3:1, 2:0) sagrāva Kanādu. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Matiass Hansens un Viljamss Ēriksons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!