Latvijas florbola izlase Rīgā notiekošā pasaules čempionāta otrajā spēlē svētdien "Arēnā Rīga" B apakšgrupas cīņā ar rezultātu 3:9 (1:6, 1:1, 1:2) piekāpās vienai no turnīra favorītkomandām Čehijas valstsvienībai.

Latvijas izlasei, lai pacīnītos par automātisku iekļūšanu ceturtdaļfinālā, šajā mačā vajadzēja obligāti uzvarēt. Diemžēl, pēc zaudējuma tagad zināms, ka Latvijai izslēgšanas turnīrs sāksies ar pirmo kārtu, kurā būs jātiekas ar kādu no C grupas vienībām - visticamāk, Dāniju vai Slovākiju.

Latvijas izlase spēli praktiski zaudēja jau pirmajā periodā, kad ielaida piecus vārtus pēc kārtas. Čehi jau ceturtajā minūtē guva pirmos vārtus, pēc minūtes Artis Raitums izlīdzināja rezultātu, bet 30 sekundes vēlāk čehi atguva pārsvaru, ko vairs neatdeva. Līdz perioda izskaņai iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas medaļnieki panāca jau 6:1 savā labā, bet mača turpinājumā Latvija nespēja saasināt cīņu, piedzīvojot otro zaudējumu divās spēlēs.

Latvijas izlases rindās divus vārtus guva un atdeva vienu rezultatīvu piespēli Raitums, kurš tika arī atzīts par labāko mājinieku rindās. Vēl vienus vārtus guva Artūrs Jurševskis.

Tagad otrdien, 6. decembrī, Latvijas izlase savā pēdējā B grupas spēlē tiksies ar Norvēģiju. Pēc šīs spēles Latvija uzzinās savu pretinieku "play off" pirmajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

$duelID=535;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!