Rīgā notiekošā pasaules florbola čempionāta ceturtdaļfinālu trešdien sasniedza Vācijas, Igaunijas un Norvēģijas valstsvienības.

Jau vēstīts, ka uzreiz pēc grupu turnīra ceturtdaļfinālā iekļuva pa divām spēcīgākajām komandām no A un B grupām – Somija, Šveice, Zviedrija un Čehija. A un B grupu trešo un ceturto vietu ieņēmušās komandas tikmēr izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikās ar C un D grupas labākajām komandām.

Izslēgšanas spēļu pirmā kārta iesākās ar fantastisku Vācijas valstsvienības uzvaru pār ASV izlasi – 6:5 (2:1, 1:1, 3:3).

Pirmā perioda vidū abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet minūti pirms pārtraukuma Sebastjans Hermans izvirzīja vadībā vāciešus. Spēles 28. minūtē Robins Brauns vēlreiz panāca neizšķirtu rezultātu, taču mača turpinājumā trīs bezatbildes vārtus pēc kārtas guva Vācijas izlases spēlētāji, panākot 5:3.

Trešajā trešdaļā ASV izlase desmit minūšu laikā spēja rezultātu izlīdzināt, un pēdējās trīs minūtēs jau šķita, ka cīņa turpināsies pagarinājumā, tomēr pašā mača izskaņā vācietis Ramons Ibolds pa laukuma kreiso malu rāvās uz vārtiem un ļoti veiksmīgi izmeta, sekundi pirms pamatlaika beigām izraujot savai komandai skaistu uzvaru.

Vācijas izlasē par labāko spēlētāju atzina Iboldu, kurš guva fantastiskos uzvaras vārtus. Brauns bija labākais ASV izlasē, viņš guva divus vārtus un izdarīja divas piespēles.

Vācijas izlase tādējādi nodrošināja sev vietu ceturtdaļfinālā, kurā tiksies ar B apakšgrupas spēcīgāko komandu Zviedriju.

Pēc tam Igaunijas izlase ar rezultātu 16:4 (7:2, 3:0, 6:2) sagrāva Kanādas valstsvienību.

Igaunijas izlase spēli iesāka ļoti pārliecinoši, piecu minūšu laikā gūstot trīs vārtus. Arī pēc tam igauņi savus apgriezienus nesamazināja un turpināja laukumā darboties ļoti pārliecinoši.

Uzvarētājiem pa trīs vārtiem guva Tanels Kasenurms, Andreass Voidumā un Patriks Markuss, bet par labāko spēlētāju atzina Voidumā, kuram arī divas rezultatīvas piespēles. Kanādas izlasē par labāko spēlētāju nosauca Spenseru Ridžvelu, kurš guva vienus vārtus.

Igaunijas izlases pretinieki pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā būs Čehijas valstsvienība.

Savukārt pēc tam Norvēģijas valstsvienība ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:2, 1:0) sīvā cīņā pārspēja Slovākijas izlasi.

Norvēģijas izlase trīs reizes šajā spēlē izvirzījās vadībā, bet slovāki katru reizi spēja vienu vārtu deficītu atspēlēt. Trešajā periodā norvēģiem uzvaru nodrošināja Tomass Strete, kurš noslēdza ātru pretuzbrukumu.

Norvēģijas izlasē par labāko spēlētāju atzina Danielu Gidski, kurš guva vārtus un izdarīja vienu piespēli, bet Slovākijas izlasē labākais bija vienus vārtus guvušais Martins Kubovičs.

Norvēģijas izlase ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Šveices valstsvienību.
Pēdējais ceturtdaļfināla pāris noskaidrosies pēc Latvijas un Dānijas izlašu spēles. Šī mača uzvarētājs tiksies ar Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!