Foto: F64
Par Latvijas florbola čempionātu labākajiem spēlētājiem aizvadītajā mēnesī atzīti aizsardze Gunita Kārkliņa (FK NND) un uzbrucējs Toms Akmeņlauks (Lielvārde/FatPipe), informēja Latvijas Florbola savienība.

"ELVI" florbola līgas sievietēm Rīgas komanda FK "NND" ar Gunitu Kārkliņu sastāvā novembrī aizvadīja divas spēles, abās izcīnot uzvaru. Rīdzinieces savā laukumā ar 9:5 pieveica Igaunijas sieviešu izlasi, kas Latvijas čempionātā piedalās ārpus konkursa, un Kārkliņa šajā mačā guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli, kā arī ar 6:3 pārspēja komandu "Ķekavas Bulldogs" (Kārkliņai vārti un divas piespēles). Decembrī FK "NND" piedalījusies tikai vienā spēlē, jo mēneša pirmajā pusē turnīrā bija pārtraukums, kas saistīts ar Rīgā notikušo pasaules čempionātu florbolā vīriešiem. Ceturtdien "NND" Elektrum Olimpiskajā centrā uzņēma "Rīgas Lauvas", ko sakāva ar 9:4. Kārkliņa tika atzīta par labāko spēlētāju, jo šajā mačā izcēlās ar 6 (4+2) rezultativitātes punktiem. Šobrīd Gunitai Kārkliņai ir jau 19 (12+7) punkti - savā komandā viņa kļuvusi par rezultatīvāko, bet visā līgā ir sestā labākā punktu guvēja.

"ELVI" florbola līgas vīriešiem komanda "Lielvārde/FatPipe" ar Tomu Akmeņlauku uzbrukuma smailē novembrī aizvadīja četrus mačus, izcīnot tikpat daudz uzvaru. Lielvārdieši savā laukumā ar 9:4 pārspēja Rīgas "Rockets" florbolistus. Šajā spēlē Akmeņlaukam seši vārti un viena piespēle, bet pēc tam Lielvārdes komanda ar 7:4 pieveica Stalbes "Pārgauju", Akmeņlauka kontā divi "goli". Liepājā Lielvārdes komanda ar 9:6 uzvarēja "Kuršus" (Akmeņlaukam trīs vārti un divas piespēles, kā arī mēnesi noslēdza ar savā laukumā gūtu ļoti pārliecinošu uzvaru pār "Bausku"- 21:7. Šajā mačā viņš izcēlās ar fantastisku rezultativitāti, gūstot sešus vārtus un izdarot astoņas piespēles.

Šosezon Toms Akmeņlauks kopumā guvis jau 40 (25+15) punktus, šajā rādītājā viņš ir labākais visā līgā. T.Akmeņlauks Latvijas izlases sastāvā piedalījās Rīgā notikušajā pasaules čempionātā, kur ar 7 (4+3) punktiem bija otrais rezultatīvākais mūsu valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!