Foto: F64
Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks svētdien tika diskvalificēts Nīderlandē notiekošā pasaules čempionāta 1000 metru distances gandarījuma sacensībās.

Piektdien Zvejnieks 1000 metros sekmīgi pārvarēja priekšsacīkstes, bet apstājās pamatsacensību kārtā un neiekļuva ceturtdaļfinālā, līdz ar to svētdien viņam gandarījuma kārtā nācās sadalīt galējās vietas starp vājākajiem sportistiem. Šeit latvietis savā skrējienā sākotnēji finišēja otrais, tomēr noslēgumā tika diskvalificēts.

Šīs distances noslēgumā Zvejniekam tika piešķirta 28. vieta.

Jau vēstīts, ka izšķirošās kārtas Zvejnieks nesasniedza arī 500 un 1500 metru distancēs. Īsākajā no distancēm latvietis sestdien uzvarēja gandarījuma kārtā, kas noslēgumā deva 21.vietu 57 dalībnieku vidū, bet 1500 metros viņš noslēgumā ieņēma 26. vietu.

Pasaules čempionātā šorttrekā medaļas tiek dalītas 500, 1000 un 1500 metru distancēs, bet astoņi labākie šo trīs distanču summā startēs arī 3000 metru superfinālā, noskaidrojot absolūto pasaules čempionu. Kopējā ieskaitē Zvejnieks ar 74 punktiem ierindojās 23.vietā.

Zvejnieks ir vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules čempionātā.

Kā februārī aģentūrai LETA atklāja izlases galvenā trenere Evita Krievāne, Latvijas šorttreka komanda izvirzījusi mērķi, sākot ar 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, cīnīties par medaļām augstākā mēroga sacensībās. Latvijas šorttrekā izstrādāta programma 2016.-2022. gadam, kurā par mērķi izvirzīts pakāpenisks sportistu progress un cīņa par medaļām augstākā līmeņa sacensībās, turklāt ar komandu strādā angļu speciālists Stjuarts Horspūls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!