Foto: Publicitātes foto
Pasaules čempionātā ārmreslingā, kas risinās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, Latvijas komanda jau izcīnījusi divas medaļas – Vladislavs Krasovskis sekmīgi aizstāvēja savu pasaules čempiona titulu U21 kategorijā cīņā ar labo roku svara kategorijā līdz 75 kg, bet cīņā ar kreiso roku viņš izcīnīja sudraba medaļu.

Čempionātu atklāja juniori (līdz 18 gadiem) un jaunieši (līdz 21 gadam); pirmajā sacensību dienā Latviju cīņās uz kreiso roku pārstāvēja Eduards Grīvstāns (juniori līdz 60 kg) un Vladislavs Krasovskis (jaunieši līdz 75 kg). Eduards sacensības noslēdza 9. vietā 14 dalībnieku konkurencē, bet Vladislavs cīnījās bez zaudējumiem un iekļuva finālā, kurā viņam pretī stājās šī gada Eiropas un pagājušā gada pasaules U21 čempions ar kreiso roku Betkiljs Oniani no Gruzijas. Pretinieks ļoti smagās cīņās spēja uzvarēt Vladislavu un noturēt čempiona titulu. Tādējādi pirmo sacensību dienu Vladislavs noslēdza ar sudraba medaļu un pasaules vicečempiona titulu.

Otrajā sacensību dienā sportisti jauniešu un junioru kategorijās cīnījās ar labo roku. Eduards Grīvstāns sacensības noslēdza ar 11. vietu, kamēr Vladislavam Krasovskim bija liels uzdevums - aizstāvēt pagājušā gadā iegūto pasaules čempiona titulu. Kvalifikācijas cīņās Vladislavs bez lielām grūtībām uzveica visus pretiniekus un, tāpat kā dienu iepriekš, finālā iekļuva bez zaudējumiem. Finālā Vladislavam pretī stājās sportists no Turcijas, tomēr Vladislavs bija daudz spēcīgāks un finālā cīņa beidzās vienas sekundes laikā. Tādējādi Vladislavs kļuva jau par trīskārtēju pasaules čempionu.

Čempionāta turpinājumā uz starta dosies "Masters" grupa (veterāni) un "Senior" grupa (pieaugušie), kurās startēs seši Latvijas pārstāvji.

Uz Budapeštu Latvijas izlase devās astoņu sportistu sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!