Foto: AP/Scanpix/LETA
Divkārtējā olimpiskā čempiona taekvondo Stīvena Lopesa vecākais brālis un ilggadējais treneris Žans Lopess atzīts par vainīgu seksuālā vardarbībā pret nepilngadīgām personām, līdz ar to atstādināts no savu pienākumu veikšanas.

Pirms trim gadiem ASV Teakvondo federācija ("USA Taekwondo") sāka izmeklēšanu pēc tam lietu nododot droša sporta pārraugošai organizācijai "SafeSport". Kā laikrakstam "USA Today" atklājušas trīs sievietes, Ž.Lopess viņām uzmācies jau 1997.gadā, turklāt viena no viņām jau 2006.gadā bija iesniegusi sūdzību par treneri.

Trešdien "SafeSport" ievietoja Ž.Lopesa vārdu savā datu bāzē, norādot, ka lēmums vēl nav galīgs un ir iespējams iesniegt apelāciju.

Stīvens Lopess tiek uzskatīts par taekvondo lielāko zvaigzni, kurš piedalījies piecās olimpiskajās spēlēs, ieguvis olimpisko zeltu 2000. un 2004.gadā, bronzu 2008.gadā, kā arī kļuvis par pieckārtēju pasaules čempionu.

"Jūtos atvieglota, ka viņam vairs nebūs iespēju trenēt jaunos sportistus," paziņojusi Heidija Džilberta, kura arī bija viena no Ž.Lopesa upurēm.

Kā treneris 44 gadus vecais Ž.Lopess strādāja ar ASV komandu četrās olimpiskajās spēlēs. Brāļi piedalījās arī 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kaut gan abi bija apsūdzētu seksuālā vardarbībā un "USA Taekwondo" jau tobrīd veica izmeklēšanu.

Kā vēstīts, janvārī bijušais ASV vingrošanas izlases ārsts Lerijs Nasers par seksuālu uzmākšanos vairāk nekā 150 sportistēm tika notiesāts ar cietumsodu, kas maksimāli var sasniegt 175 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!