Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Lai gan arī piektā sezona MXGP klasē Latvijas labākajam braucējam Paulam Jonasam noslēgusies, nenesot iemeslu svinībām, jau viņa klātbūtne vien pasaules motokrosa elitē pavērusi iespēju durvis plašāk citiem jaunajiem latviešiem. Kurp virzās motokross Eiropā, un ko darām, lai neiepaliktu?

Ja diskusija par prioritārajiem sporta veidiem risinātos deviņdesmito gadu beigās vai gadsimtu mijā, nav divu domu – pirmajās rindās būtu motokross ar blakusvāģiem. Vismaz tautas balsojumā. Tieši tik jaudīgs bija Serģa un Rasmaņa zīmols un piecu pasaules čempiona titulu efekts! Mūsdienās pasaule kļuvusi racionālāka, taču standarti paliek – no Paula Jonasa gaidām pjedestālus, un, ja tādu nav – esam vīlušies un nīgri... Kāda ir motokrosa pasaule šodien, vai viegli būt braucējam, vai viegli būt menedžerim, un kur šobrīd ir Latvijas vieta uz pasaules motokrosa kartes – saruna "Bufetē" ar pieckārtējo pasaules čempionu motokrosā blakusvāģiem, Jonasa "profesionālo krusttēvu", uzņēmēju un amatieri hokejistu – Kristeru Serģi.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!