Latvijas vadošais motokrosa pilots Pauls Jonass no "Standing Construct Honda MXGP team" komandas aizvadītajā nedēļas nogalē sacensībās Somjēras trasē Francijā izcīnīja trešo vietu, un pats bija apmierināts sniegumu savās 2024. gada pirmajās sacensībās, informēja Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Kopumā 57. starptautiskajās motokrosa sacensībām Somjēras trasē piedalījās trīs Latvijas sportisti – Jonass startēja MX1 klasē, bet MX2 klasē startēja Kārlis Alberts Reišulis un Mairis Pumpurs.

Jonass sacensībās piekāpās tikai konkurentiem, kuri arī ikdienā startē MXGP. Uzvaru izcīnīja Džeremijs Sīvers, bet otrajā vietā ierindojās Romēns Fevrs,

Jonass atzina, ka ar šī gada pirmajām sacensībām kopumā ir apmierināts un tās vērtē ar pluss zīmi. "Pirmajā braucienā no starta aizbraucu kā otrais, tad izvirzījos līderpozīcijā. Brauciena beigās jutu, ka rokas ir "piedzītas", tāpēc atkritu uz trešo vietu. Līdzīgs stāsts arī otrajā braucienā – startā aizbraucu otrais, izvirzījos pirmais un tad braucu nedaudz saraustīti, jo atkal rokas bija "piedzītas"," stāstīja Jonass. "Finišēju trešais. Superfinālā aizbraucu startā piektais, tad otrajā līkumā saķeršanās ar citu braucēju. Turpināju no beigām, līdz aizcīnījos līdz 10. vietai."

Viņš bija apmierināts gan ar savu motociklu, gan arī ar braukšanu. "Trase nebija no tām vieglākajām. Visu ziemu trenējos smilšu trasēs, šī bija cieta, ar dziļām "špūrēm". Bija jāpierod, bet beigās jutos labi," viņš sacīja.

MX2 klasē Reišulis kopvērtējumā izcīnīja 7. vietu, bet Pumpurs ierindojās 19. vietā.

"Bija trīs braucieni, katrs pa 20 minūtēm. Pirmie divi izdevās veiksmīgi. Trešajā piedzīvoju divus kritienus, tie arī nojauca kopējo vērtējumu. Pirmais starts izdevās labs, otrajā braucienā pēc starta līkumā ātri izdevās tikt priekšā, tāpēc tas bija labs brauciens," stāstīja teica "VRT Yamaha Official EMX250" komandas braucējs Reišulis. "Trase bija forša ar interesantiem elementiem, arī segums bija nepierasts. Vienīgā problēma trasē bija tā, ka nebija daudz vietu, kur apdzīt"

"MX Moduls" komandas motosportists Pumpurs atzina, ka sacensības bija interesantas, jo trase bija tehniska ar pārāk labu saķeri.

"Braucienos finišēju 22. un 15. vietā. Kopā 19. vieta. Starti bija izdevušies, taču vēl ir jāstrādā pie ātruma pirmajos apļos. Vērtīgas pirmās sacensības šogad," pauda Pumpurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!