Foto: LETA

2024. gada sezonā Latvijas Motosporta federācijai (LaMSF) izdevies atrast ģenerālsponsoru Latvijas čempionātam motokrosā, atklāja motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis.

"Pirmo gadu Latvijas čempionāta pieciem posmiem motokrosā ir ģenerālsponsors, galvenais atbalstītājs "Magmum". Pateicoties motokrosa komisijas darbam, jo īpaši Māra Sniķera uzņēmībai, šim seriālam ir piesaistīti vēl arī citi sponsori. Tas palīdzēs organizatoriem vēl labāk sagatavoties sacensībām. Tas ir labs sākums. Paldies mūsu atbalstītājiem," stāstīja Serģis.

Serģis LaMSF motokrosa komisiju vada jau astoto gadu. Viņš vada arī savu motoklubu "Kristers Serģa motoklubs", kas ir dibināts 1996. gadā. Serģis kopā ar Arti Rasmani 1997. gadā pirmo reizi kļuva par pasaules čempioniem motokrosā blakusvāģu klasē. Sešu gadu laikā viņi kļuva par pasaules labākajiem piecas reizes 1998., 2000, 2001, 2002. gadā.

Serģis arī priecājās, ka atrasta kopīga valoda un izdevusies veiksmīga sadarbība ar Baltijas valstu kolēģiem, tāpēc pēc garākas pauzes atjaunots Baltijas čempionāts. "katrā valstī notiks viens posms paralēli nacionālajam čempionātam," stāstīja Serģis.

Latvijas kauss motokrosā iepriekš bija zināms kā Latvijas Junioru čempionāts un Latvijas amatieru čempionāts, bet šogad abi seriāli ir apvienoti zem viena nosaukuma. "Komisijā pieņēmām lēmumu mainīt nosaukumu, lai sportistiem un līdzjutējiem būtu skaidrāk izprotams sacensību sadalījums pēc prestiža," norādīja Serģis.

LaMSF šogad atzīmē savu simtgadi, un par to Serģis sacīja: "Man ir liels prieks un gods būt iesaistītam motokrosā un motosportā. Mans novēlējums sportistu saimei, motokrosa braucējiem būt saprotošiem, atbalstīt vienam otru, arī tad, ja paša privātās intereses gribētos likt priekšplānā. Mēs esam motokrosa saime un mums jādomā sākot jau ar maziem bērniem, par sportistiem, kuri brauc ar motocikliem, kuriem ir divi rati, trīs rati, četri rati un nevajag noniecināt viena vai otra sportista izvēli. Novēlu visiem būt vienotiem, skatīties vienā virzienā, attīstīt motokrosu Latvijā, veidot jaunas trases, aktīvāk iesaistīties, aicinot jaunos motosportistus. Nav visiem jākļūst par čempioniem, svarīgi ir, lai motokross nepazūd, bet gan turpina attīstīties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!