Foto: Publicitātes foto

Piektdien Dienvidāfrikā aizvadīts prestižā "absa Cape Epic" MTB daudzdienu pāru velobrauciena piektais posms, kurā vīru amatieru klasē pārliecinošu uzvaru svinēja "Latvian Wannabe Pro Cyclists" komandas riteņbraucēji – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš. Absolūtajā vērtējumā viņiem ļoti cienījamā 23. pozīcija. Dāmu amatieru klasē trešo vietu izcīnīja Beate Kovgere un Krista Pūcīte, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēc karaliskā ceturtā posma, piektdien "Cape Epic" dalībnieki mērojās spēkiem 70 kilometru garajā piektajā posmā. Trasē tika pievarēti 1750 augstuma metru. Lai arī distance kāpumu ziņā bija gana bagātīga, tomēr tie pacēlumi nebija tik izteikti gari kā dienu iepriekš. Netrūka arī prasīgu nobraucienu un citu pārbaudījumu.

Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš nodemonstrēja ļoti augstvērtīgu braucienu. Visai ātri abi ieguva solo vadību pār konkurentiem un sekmīgi apsteidza arī elites dāmas, kas startēja ātrāk par amatieriem. Beigu daļā Laura velosipēdu piemeklēja tehniska liksta, kas lika apstāties, lai novērstu ķibeli. Uz kopējā fona tas gan neko būtisku nemainīja.

Finišs tika sasniegts pēc 3 stundām 4 minūtēm un 14 sekundēm. Tuvākie sekotāji – Dutoits Van Den Bergs un Kristians Van Rensburgs no Dienvidāfrikas tika apsteigti par 10 minūtēm un 56 sekundēm.

Ļoti sekmīgs rezultāts mūsu vīriem arī absolūtajā ieskaitē, kur tika sasniegts 23. rezultāts, kas bija augstākais visos līdz šim aizvadītajos posmos. Savas konkurences grupas kopvērtējumā Oskara un Laura pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem – Simeonu Nīdereru un Patriku Tineru – nu sasniedz 1 stundu 9 minūtes un 59 sekundes.

Dāmu konkurencē "RoadexEMU" duets – Beate Kovgere un Krista Pūcīte – pēc uzvaras vakar, šodien ieņēma trešo vietu. Trasē abas pavadīja 4 stundas 58 minūtes un 31 sekundi. Uz uzvaru takas atgriezās pirmo četru dienu uzvarētājas – Paula Lopesa un Alehandra Ariasa, kurām mūsu sportistes zaudēja 26 minūtes un 13 sekundes. Kopvērtējumā latvietes pārliecinoši saglabā otro vietu.

Sestdien riteņbraucēji sacentīsies priekšpēdējā posmā, kas būs 87 kilometrus garš ar 2400 augstuma metriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!