Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandu "Rietumu-Delfin" pārstāvošais riteņbraucējs Andris Smirnovs svētdien Ķīnā notiekošo Taihu ezera velobraucienu (UCI kat.2.1) noslēdza ar ieņemtu 17.vietu sacensību kopvērtējumā.

Velobrauciena pēdējā, devītajā etapā, kura laikā sportistiem bija jāmēro aptuveni 94 kilometrus gara distance, no Latvijas braucējiem visaugstāk ierindojās tieši Smirnovs, kurš bija 24.vietā, ar posma uzvarētāju ukraini Juriju Metlušenko ("Konya Torku Seker Sport") finišējot lielajā grupā.

Tikmēr cits Latvijas riteņbraucējs Armands Bēcis bija divas pozīcijas aiz Smirnova, bet Uldis Ālītis bija 36.vietā.

No pārējiem "Rietumu-Delfin" komandu pārstāvošajiem sportistiem rumānis Larss Prija bija 40.vietā, savukārt 65.pozīcijā palika krievs Dmitrijs Sorokins.

Zīmīgi, ka šis bija pirmais posms, kurā nevienam no "Rietumu-Delfin" komandas braucējiem neizdevās iekļūt labāko divdesmitniekā.

Par velobrauciena kopvērtējuma uzvarētāju svētdien tika kronēts Metlušenko, kurš triumfēja piecos no deviņiem etapiem, bet Smirnovs bija 17.vietā, atpaliekot par vienu minūti un astoņām sekundēm.

Savukārt Bēcis sacensības noslēdza 23.pozīcijā, atpaliekot vienu minūti un devinās sekundes, bet Prija bija 35.vietā (+1:13). Ālītis un Sorokins zaudēja vēl par sekundi vairāk, ieņemot attiecīgi 53. un 59.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!