Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no ASV kontinentālās komandas "Hincapie Sportswear" svētdien izcīnīja uzvaru Vinstonas-Seilemas velobraucienā (UCI kat.1.2).

Skujiņš 171 kilometru garā velobrauciena finišu sasniedza vienatnē, izrāvienu veicot neilgi pirms finiša. Latvietis par 12 sekundēm apsteidza slovēni Juri Kočjanu ("SmartStop"), kamēr trešais bija vēl viens "Hincapie Sportswear" riteņbraucējs austrālietis Džozefs Lūiss.

"Šīs mums ir kā mājas sacīkstes, tāpēc ir ļoti īpaši izcīnīt pirmo un otro vietu šajā velobraucienā," portāls "Cycling News" citē Skujiņa teikto. "Šodien mums padevās labas sacīkstes. Pēdējā aplī devos atrāvienā, taču nezināju, kā jūtas mani konkurenti. Bija grūti noķert savu ritmu, taču, līdz ko man tas izdevās, centos saglabāt vēsu galvu."

Kā zināms, maijā Skujiņš teicami startēja prestižajā Kalifornijas velobraucienā, uzvarot vienā posmā un vairākas dienas būdams kopvērtējuma līderis. Latvietis pēc Vinstonas-Seilemas sacīkstēm sacīja, ka uzvaru šajās sacensībās velta komandas biedriem, kuri viņam tik ļoti palīdzējuši Kalifornijas velobraucienā.

"Hincapie Sportswear" komandu pārstāv arī latvietis Andžs Flaksis, taču viņš Vinstonas-Seilemas velobraucienā nestartēja. Tiesa, sestdien norisinājās kritērija brauciens, kurā viņš izcīnīja septīto vietu.

Kā zināms, Skujiņš "Hincapie Sportswear" vienību pārstāv jau otro gadu, bet Flaksis tai pievienojās starpsezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!