Svētdien, 20. septembrī, Smiltenē norisināsies Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāla "Baltais Cerību kauss" noslēdzošais posms MTB krosā, pēc kura arī noskaidrosies sezonas uzvarētāji. Sacensību ietvaros norisināsies arī aizraujošie bērnu riteņbraukšanas svētki, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Smiltenes posms būs īpašs ar to, ka tajā riteņbraucēji sacentīsies nevis ierastajā šosejas riteņbraukšanā, bet gan MTB krosā. Smiltene ir Latvijas kalnu riteņbraukšanas dzimtene, kur norisinājušās vienas no pirmajām šī sporta veida sacensībām. Riteņbraukšanas tradīcijas, kuras Smiltenē aizsāka treneris Jānis Akmentiņš, tiek saglabātas vēl šodien. Novada sporta skolā trešo gadu darbojas riteņbraukšanas nodaļa, kuras vadību uzņēmies treneris Agnis Apse, bet lielu ieguldījumu pastāvēšanā devuši arī vietējie novada uzņēmēji. "Baltais Cerību kausa" posmos aktīvi piedalās arī jaunie smilteniešu riteņbraucēji, gūstot arī pirmos panākumus.

"Baltais Cerību kausa" pēdējā posma starta un finiša vieta atradīsies Smiltenes tehnikuma teritorijā (Kalnamuižā). Starta un finiša zona tiks ierīkota pie tehnikuma sporta halles. Tikmēr trase, kuras garums būs ap trijiem kilometriem, vedīs pa vecā parka takām, bruģa kalnu un citām interesantām vietām, nodrošinot interesantas sacensības ne tikai dalībniekiem, bet arī skatītājiem.

Pulksten 11:00 sacensības uzsāks licencētie zēnu un meiteņu grupu sportisti, kuriem priekšā būs 10 kilometru gara distance pa visnotaļ smago, bet interesanto un pauguraino apvidu. Tikmēr jauniešu un vecākās grupas meiteņu grupas starts 15 kilometru garajā distancē tiks dots ap 12:30.

Visi mazie smiltenieši un novada viesi, kuri dzimuši laika posmā no 2004. – 2012. gadam, pulksten 11:30 īpaši aicināti piedalīties aizraujošajos bērnu braucienos pa tehnikuma teritorijā izveidoto nepilnu 500 metru garo apli. Bērni tiks sadalīti vecuma grupās pēc dzimšanas gadiem. Katrs mazais riteņbraucējs pēc finiša saņems pārsteiguma balvu no sacensību galvenā atbalstītāja – akciju sabiedrības "Tukuma piens". Dalība bērnu braucienos būs bezmaksas. Pieteikšanās notiks uz vietas pie tehnikuma sporta halles, no pulksten 10:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!