Foto: Publicitātes foto

No piektdienas līdz svētdienai Nīderlandes pilsētā Kampenā norisināsies Eiropas kausa izcīņas BMX riteņbraukšanā trešais un ceturtais posms. Sacensībās startēs kopumā 37 Latvijas sportisti, to vidū arī valsts elites čempions Rihards Veide, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Tieši viens mēnesis ir atlicis līdz olimpiskās kvalifikācijas noslēgumam BMX riteņbraukšanā. Tā laikā sportistiem ir iespēja pacīnīties par UCI punktiem, tādējādi cenšoties uzlabot savu valstu pozīcijas olimpiskajā nāciju rangā. Kvalifikācija noslēgsies uzreiz pēc pasaules čempionāta beigām, kas maija beigās norisināsies Kolumbijā.

Šīs nedēļas nogalē Nīderlandes pilsēta Kampenā norisināsies Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības bērnu, jauniešu, amatieru, junioru, kā arī elites grupu sportistiem. Latviju gaidāmajās sacensībās pārstāvēs kopumā 37 sportisti. Vīru elitēs no Latvijas valsts sportistiem redzēsim Latvijas čempionu Rihardu Veidi, kā arī viņa treniņu biedrus - Kristapu Vekšu un Kristenu Krīgeru. Sieviešu elitē dalībnieču vidū redzēsim Sandru Aleksejevu, kamēr junioru vīru grupā ar citu valstu vadošajiem braucējiem cīnīsies Helvijs Babris, Mikus Strazdiņš un Edvards Veiss. Latvija būs pārstāvēta arī junioru meiteņu konkurencē, kur startēs Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska.

Piektdienas vakarā trešā posma sacensības aizvadīs elites un junioru grupu braucēji. Sestdien šīm abām konkurences grupām gaidāmas ceturtā posma sacensības. Tikmēr bērni, jaunieši un amatieru sestdien sacentīsies trešajā posmā, bet dienu vēlāk norisināsies ceturtā posma sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!