Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja pilota Uģa Žaļima vadītais četrinieks sestdien izcīnīja pirmo vietu Sanktmoricas trasē Šveicē notikušajās Eiropas kausa sacensībās.

Sportisti šajās sacensībās veica tikai vienu braucienu, kura noslēgumā Žaļims ar Intaru Dambi, Kristapu Kalniņu un Raivi Zīrupu par 0,01 sekundi apsteidza Matīasu Bēmeru no Vācijas. Savukārt trešās vietas ieguvējs Benjamins Šmids no Vācijas tika apsteigts par 0,07 sekundēm.

Latvijas sportisti uzrādīja brauciena labāko starta laiku.

Pirms tam piektdien sportisti aizvadīja vienu braucienu arī divnieku sacensībās, kurās Žaļimam ar Dambi sestā vieta, par 0,50 sekundēm piekāpjoties uzvaru izcīnījušajam Šmidam.

Dambis pēdējā laikā atguvies no cirkšņa traumas, tāpēc tagad sportisko firmu atgūt Eiropas kausā. Traumas dēļ viņš Pasaules kausa sacensībās nav piedalījies kopš decembra sākumā notikušajām otrā posma sacensībām Pārksitijā, ASV.

Šajā nedēļas nogalē noslēdzas bobslejistu atlase Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. Latvija uz Sočiem dosies ar astoņiem sportistiem, tomēr Žaļims uz dalību Olimpiādē nepretendē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!