Šajā un iepriekšējā sezonā uzrādītie rezultāti ļauj gaidāmajā pasaules čempionātā no Latvijas kamaniņu sporta izlases gaidīt augstvērtīgus rezultātus, sola Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Latviju 47. FIL pasaules čempionātā pārstāvēs Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Riks Kristens Rozītis, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš, Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode.

2016. gada pasaules čempionātā, kas norisinājās Vācijas pilsētā Kēnigzē, Latvijas sportisti varēja lepoties ar labiem rezultātiem - Elīza Cauce sieviešu konkurencē izcīnīja augsto 5. vietu, to pašu spēja paveikt arī brāļi Šici, kuriem līdz bronzas godalgai pietrūka vien piecas sekundes simtdaļas. Pirms divām nedēļām aizvadītajā "Viessmann" Pasaules kausa posmā Siguldā Andris Šics gan guva pleca traumu, taču brāļu ekipāža šajā pasaules čempionātā startēs. Vīriešu konkurencē pērn 10. vietu spēja izcīnīt Riks Kristens Rozītis.

Savukārt komandu stafetē Latvijai pirms gada tika sudraba godalgas, un Eiropas čempionātā izcīnītā bronza un Siguldas "Viessmann" Pasaules kausa posma bronza liecina, ka ir pamats arī šogad cerēt uz kādu no medaļām.

Šogad savu potenciālu trasē beidzot ir izdevies pierādīt arī Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa duetam, kuriem Siguldas Viessmann Pasaules kausa posmā divas sudraba godalgas un bronza stafetē, un ir pavisam reālas izredzes cīnīties par godalgām arī Pasaules Čempionātā.

Pasaules čempionāta sacensības sāksies piektdien, 27. janvārī, ar sprinta disciplīnu, kurā aizvadītā gada meistrasacīkstēs brāļiem Šiciem bija 4. vieta, divas sekundes simtdaļas aiz bronzas godalgas. Pasaules čempionāts turpināsies sestdien ar sieviešu un divnieku ekipāžu, bet svētdien medaļas sadalīs vīri un komandas stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!