Foto: LETA

Latvijas kamaniņu braucējas Kendija Aparjode un Elīna Ieva Vītola svētdien Oberhofā Pasaules kausa septītajā posmā ierindojās attiecīgi astotajā un devītajā pozīcijā, kamēr Sigita Bērziņa noslēdza sacensības 13.vietā.

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Vācijas sportiste Jūlija Taubica, kura kopā trasē pavadīja minūti un 24,426 sekundes, sasniedzot braucienos otro un trešo labāko laiku. Otrajā vietā, zaudējot 0,051 sekundi, viņai sekoja tautiete Anna Berreitere, bet austriete Madeleine Egle atpalika 0,116 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Aparjode summā piekāpās 0,403 sekundes, Vītola atpalika 0,467 sekundes, bet Vītola zaudēja uzvarētājai 0,576 sekundes.

Pēc pirmā brauciena līdere bija Egle, kura finišēja 41,952 sekundēs. Aparjode, zaudējot 0,305 sekundes, pēc pirmā brauciena atradās astotajā pozīcijā, Vītola atpalika 0,330 sekundes un noslēdza pirmo desmitnieku, kamēr Bērziņa piekāpās 0,498 sekundes un ierindojās 14.pozīcijā.

Otrajā braucienā labāko rezultātu sasniedza Berreitere, kas viņai ļāva no trešās pozīcijas pirmajā braucienā pakāpties uz otro. Aparjodei padevās desmitais labākais finiša laiks otrajā braucienā, Vītolai - 12., bet Bērziņa sasniedza devīto ātrāko laiku.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 725 punktiem ieņem Taubica, kurai ar 612 punktiem seko Egle, bet labāko trijnieku ar 502 punktiem noslēdz Berreitere.

Vītola ar 369 punktiem ierindojas astotajā pozīcijā, Aparjode ar 327 punktiem atrodas desmitajā vietā, Bērziņai 248 punkti dod 13.pozīciju, Frančeska Bona ar 47 punktiem ir 34.vietā, bet Zane Kaluma ar 20 punktiem atrodas 38.pozīcijā.

Lai novērstu situāciju, kāda bija iepriekšējā posmā, kad siltajos laika apstākļos vairāki sportisti pirmajā braucienā tīši bremzēja, lai otrajā braucienā startētu pēc iespējas vēlāk, Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) šai nedēļas nogalei mainīja starta kārtību. Vieniniekos pirmie pieci startē piektdienas Nāciju kausā pirmās piecas vietas ieņēmušie sportisti apgrieztā secībā, pēc tam startē izsēto braucēju grupas (7.-12./1.-6.vieta kopvērtējumā), bet noslēgumā startē pārējie Nāciju kausa dalībnieki, sākot no sestās pozīcijas. Otrajam braucienam kvalificējas tikai 20 labāko rezultātu īpašnieki, kuri noslēdzošajā braucienā startē no 20.vietas līdz pirmajai.

No plkst.13.30 sāksies Sprinta kausa sacensības, kurās startēs labākie 15 sportisti no pamatsacensībām. No latviešiem visi sestdien startējušie sportisti nodrošinājuši dalību sprinta sacensībās.

Sezonas pēdējie divi Pasaules kausa posmi februāra beigās un marta sākumā notiks Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!