Foto: F64
Kristers Aparjods sestdien Siguldā pēc Pasaules kausa kamaniņu sportā posma pirmā brauciena ir ceturtais, Kaspars Rinks ieņem septīto vietu, Gints Bērziņš - devīto un Roberts Dreimanis - 21.vietu.

Labāko laiku sestdien sasniedza itālis Dominiks Fišnallers, kurš trasi veica jauna trases rekorda laikā 47,565 sekundes.

Aparjods trasi veica 0,111 sekundes lēnāk par Fišnalleru, ieņemot ceturto vietu 30 sportistu sacensībās.

Rinks itālim zaudēja 0,274 sekundes, Bērziņš - 0,358 sekundes, bet Dreimanis - 1,604 sekundes.

Otro vietu ieņem vācietis Felikss Lohs, Fišnalleram zaudējot 0,079 sekundes, bet trešās vietas īpašnieks austrietis Niko Gleiršers itālim zaudē 0,094 sekundes.

Sešinieku noslēdz divi austrieši, piekto vietu ieņemot Volfgangam Kindlam (+0,115) un sesto - Jonasam Milleram (+0,249).

Otrais brauciens notiks svētdien.

Pasaules kausa līderis ar 970 punktiem ir Vācijas sportists Makss Langenhāns, bet otrais ar 741 punktu ir Aparjods, kuram ar 681 punktu seko austrietis Jonass Millers.

Bērziņš ar 325 punktiem atrodas 11.vietā, Rinkam 47 punkti dod 34.vietu, bet Dreimanis ar 23 punktiem ierindojas 43.pozīcijā.

Elīna Ieva Vītola sestdien Siguldā ieņem otro vietu pēc Pasaules kausa kamaniņu sportā posma pirmā brauciena, Sigita Bērziņa ir trešā, Kendija Aparjode ieņem piekto un Zane Kaluma - 15.vietu.

Līdere pēc pirmā brauciena ir vāciete Jūlija Taubica, kura trasi veica 41,487 sekundēs, par sekundes tūkstošdaļu labojot tautietes Dajanas Eitbergeres pagājušogad sasniegto rezultātu.

Vītola līderei zaudē 0,198 sekundes, Bērziņa - 0,234 sekundes, Aparjode - 0,275 sekundes, bet Kaluma - 0,610 sekundes.

Ceturto vietu pēc pirmā brauciena ieņem vāciete Anna Berreitere (+0,260), bet sestā ir amerikāniete Emilija Svīnija (+0,304).

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 995 punktiem ieņem vāciete Jūlija Taubica, otro vietu ar 706 punktiem ieņem vāciete Anna Berreitere un trešā ar 700 punktiem ir austriete Madeleine Egle.

Vītola ar 522 punktiem ir astotā, Aparjode ar 513 punktiem - devītā, Bērziņa ar 366 punktiem - 13.vietā, Kaluma ar 100 punktiem - 27., bet Frančeska Bona ar 47 punktiem - 35.vietā.

Piektdien Nāciju kausa sacensībās Zane Kaluma finišēja ceturtā, kvalificējoties Pasaules kausa sacensībām, bet Frančeska Bona, kura nepretendēja uz iekļūšanu Pasaules kausa posma sacensībās, ierindojās 12.vietā.

Tiekot izmēģinātam jaunam sacensību formātam, plkst.13.10 pirmo braucienu vieniniekos aizvadīs vīrieši. Otro braucienu sportisti veiks svētdien. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls TV6.

Jau ziņots, ka vīriešu divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien uzvarēja, Pasaules kausa kopvērtējumā ieņemot trešo vietu, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās astotajā vietā, bet Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un ieņēma 18.vietu.

Sieviešu sacensībās Anda Upīte/Zane Kaluma divniekos ieņēma sesto vietu, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna piedzīvoja kritienu otrajā braucienā.

Pasaules kausa pēdējā posmā pirmo reizi šajā sezonā tiek izmēģināts jauns sacensību formāts. Sieviešu un vīriešu vienvietīgo kamanu sacensības norisinās divas dienas, proti, pirmais brauciens tiek aizvadīts sestdien, bet otrais - svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!