Foto: F64

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šīssezonas Pasaules kausa izcīņas pēdējās sacensībās - 15 kilometru distancē ar kopējo startu - izcīnīja 7.vietu, kas ir viņa karjeras rekords.

Trasē Rastorgujevs devās ar 19.starta numuru, bet kopumā startēja sezonas 30 labākie sportisti.

Pirmajā šautuvē Rastorgujevs ieslēpoja kā 12., kļūdījās viena mērķa sašaušanā, veica vienu soda apli un distancē atgriezās 19.pozīcijā. Visātrāk visus mērķus sašāva austrietis Dominika Landertingers, kurš izvirzījās sacensību vadībā. Kopumā 18 sportisti iztika bez soda apļu veikšanas.

Līdz otrajai šautuvei guļus Rastorgujevs jau bija noķēris līderu grupu, no kuras pirms tam atpalika septiņas sekundes, un pacēlās uz 13.vietu, pietuvojoties Landertingeram 6,3 sekunžu attālumā.

Otrajā šautuvē Andrejs bija precīzs, sašaujot visus mērķus, un trasē atgriezās jau ceturtajā pozīcijā. Precīzi šāva arī Landertingers, vācietis Daniels Bēms un austrietis Simons Eders, kuri ierindojās pirms Latvijas biatlonista. No Landertingera Rastorgujevs tobrīd atpalika 1,4 sekundes.

Pie 7,5 km atzīmes vadībā bija izvirzījušies jau trīs - Landertingers, Martēns Furkāds un Rastorgujevs, kuri bija atrāvušies no tuvākajiem sekotājiem septiņu sekunžu attālumā.

Pirms pēdējās šautuves, trases malā līdzjutējiem skandējot "Andrej, Andrej!", Rastorgujevs bija palielinājis pārsvaru pār Landertingeru un Furkādu līdz 25 sekundēm.

Atkal ceturtā šautuve bija neveiksmīga Latvijas sportistam - trīs soda apļi. Furkāds bija precīzs, Landertingers arī, bet Andrejs tomēr saglabāja trešo pozīciju, pateicoties tam, ka kļūdījās arī pārējie tuvākie sekotāji. Ceturtais, atpaliekot no Rastorgujeva vien 1,7 sekundes, distancē devās leģendārais Ole Einārs Bjerndālens, un cīņā par trešo vietu iesaistījās arī francūzis Simons Destjē, krievs Jevgeņijs Garaņičevs un slovēnis Jakovs Faks.

Līdz finišam Furkāds pārvaru pār Landertingeru bija palielinājis jau līdz septiņām sekundēm, bet cīņā par trešo vietu uzvarēja Jakovs Faks. Andreju Rastorgujevu iegāza papildus noslēpotie 450 metri soda apļos pēc pēdējās šautuves, kas atņēma daudz spēku, taču karjeras rekords - septītā vieta sacensībās ar kopējo startu - tika sasniegts. Līdz šim posmam Rastorgujevs labāko desmitniekā šai disciplīnā nebija iekļuvis.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc veiksmīgā devītā posma Holmenkollenā Rastorgujevs ieņēmis 16.vietu, bet masu starta vērtējumā - augsto septīto pozīciju. Mazo kristāla glogusu šai disciplīnā izcīnīja Furkāds, kurš triumfēja arī Pasaules kausa kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!