Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šīssezonas pēdējā Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Holmenkollenā pēc izcili veiktā sprinta izcīnīja 27.vietu iedzīšanas sacensībās.

Trasē Rastorgujevs devās piektais, 25 sekundes aiz sprinta uzvarētāja Jakova Faka.

Pirmajā un otrajā šautuvē Rastorgujevs sašāva visus mērķus, turoties līderu grupā un nenolaižoties zemāk par sesto vietu. Pirms trešās šautuves Rastorgujevs bija pacēlies jau uz ceturto vietu, 24,5 sekundes aiz Faka.

Trešajā šautuvē stāvus Rastorgujevs kļūdījās pirmajā mērķī un devās veikt vienu soda apli, bet saglabāja sesto vietu. Faks trešajā šautuvē pieļāva trīs kļūdas un vadībā izvirzījās krievs Aleksandrs Loginovs, no kura Rastorgujevs uz to brīdi atpalika 34,5 sekundes.

Pirms pēdējās šaušanas Andrejs līderim bija atvinnējis 15 sekundes, taču ceturtajā šautuvē pieļāva četras kļūdas un zaudēja cerības uz augstu rezultātu. Pēc veiktiem četriem soda apļiem no stadiona Rastorgujevs izslēpoja kā 22. Līderpozīcijā pēc ceturtās šaušanas izvirzījās austrietis Simons Eders, kurš arī uzvarēja PK sezonas pēdējās iedzīšanas sacensībās. Sprintā viņš ieņēma sesto vietu, uzreiz aiz Rastorgujeva.

Atlikušajā distancē Rastorgujevs cīnījās ar pieredzējušiem konkurentiem - austrieti Kristofu Zumanu, vācieti Simonu Šempu, francūzi Žanu Gijo Beatri, un finišā piekāpās viņiem visiem, ieņemot 27.vietu.

Rastorgujevam šajā Pasaules kausa sezonā vēl atlikušas pēdējās sacensības - masu starts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!