Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Pasaules kausa izcīņas posmā Holmenkollenā ceturtdien 20 kilometru individuālajās sacensībās ar ne pārāk ātru slēpojumu ierindojās 22.vietā.

Ideālos laikapstākļos notikušajās sacensībās Rastorgujevs sašāva pirmos 19 mērķus, bet pēdējā, divdesmitajā, tomēr bija neprecīzs. Arī slēpošanas solis distancē šoreiz Latvijas sportistam nebija starp pašiem ātrākajiem.

Uzvaru izcīnīja iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs Martēns Furkads, kurš turklāt startēja ar pirmo numuru. Viņš par 14,2 sekundēm apsteidza krievu Jevgēņiju Garaņičevu, bet trešais bija ukrainis Sergejs Semjonovs, kurš zaudēja 48,8 sekundes.

Zīmīgi, ka pirmās trīs vietas izcīnījušie biatlonisti šautuvē sašāva pilnīgi visus mērķus.

Tikmēr Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 17,2 sekundes, bet visu 20 mērķu sašaušanas gadījumā viņš būtu ierindojies desmitajā pozīcijā.

No pārējiem Latvijas biatlonistiem Rolands Pužulis ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 87.vietā, uzvarētājam zaudējot desmit minūtes un 46,1 sekundi, bet Toms Praulītis ugunslīnijās pieļāva četras kļūdas un palika pēdējā, 94.vietā, zaudējot vairāk nekā 15 minūtes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!