Foto: AFP/Scanpix
Krievijas biatloniste Jekaterina Jurlova trešdien sensacionāli guva uzvaru Somijā notiekošā pasaules čempionāta 15 kilometru sacensībās, bet latviete Baiba Bendika ierindojās 92.pozīcijā.

Jurlova startēja vien ar 93.numuru, tāpēc ilgu laiku likās, ka par čempioni kļūs čehiete Gabriela Soukalova, tomēr cerības tika apslāpētas, jo krieviete sašāva visus 20 mērķus un finišā apsteidza viņu par 23,2 sekundēm.

Ļoti dramatiska izvērtās cīņa par otro vietu, jo Soukalova pēc 15 kilometru distances un četrām šaušanām vien par 1,2 sekundēm apsteidza Kaisu Mekereinenu no Somijas, bet vēl 0,4 sekundes zaudēja itāliete Doroteja Vīrere. Soukalova un Vīrere šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai, bet Mekereinena - divas.

Pēc ceturtās šaušanas Mekereinena atpalika no Soukalovas 38,1 sekundi, tomēr veica lielisku finišu spurtu, ar ko gan bija pavisam nedaudz par maz sudraba iegūšanai.

Jurlova vien februārī aizvadīja pirmās Pasaules kausa sacensības kopš 2013.gada un arī tajās nespēja pakāpties augstāk par 19.vietu. Janvārī krieviete Igaunijā notikušajā Eiropas čempionātā guva divas bronzas godalgas.

Vienīgā Latvijas pārstāve šajās sacensībās Bendika četrās šaušanās kopā pieļāva sešas kļūdas, no Jurlovas atpaliekot par desmit minūtēm un 4,5 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm līderpozīcijā ar 914 punktiem joprojām atrodas šoreiz 16.vietu guvusī titulētā baltkrieviete Darja Domračeva, kurai līdz 910 punktiem pietuvojusies Mekereinena. Tikmēr uz trešo vietu ar 710 punktiem pakāpusies čehiete Veronika Vītkova, kura individuālajā distancē bija astotā, bet viņai četrus punktus zaudē ukrainiete Valentīna Semerenko, kura guva 15.vietu.

Kā zināms, Bendika sestdien 7,5 kilometru sprintā ierindojās vien 83.vietā starp 103 finišējušajām dalībniecēm, pieļaujot trīs kļūdas šaušanā. Līdz ar to latviete nekvalificējās dienu vēlāk notikušajām iedzīšanas sacensībām.

Šis pasaules čempionāts Somijā sākās pagājušajā nedēļā, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensībās uzvarēja Čehija. Savukārt sestdien notikušajās sprinta sacensībās uzvaras izcīnīja norvēģis Juhanness Tingness Bē un Marija Dorina no Francijas.

Dienu vēlāk notikušajās iedzīšanas sacensībās tikmēr panākumus izcīnīja vācietis Ēriks Lesers un jau pieminētā Dorina.

Ceturtdien 20 kilometru individuālās sacensības aizvadīs kungi, kur Latviju pārstāvēt grasās arī valsts vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Šajā sezonā Latvijas biatlonists vairākkārt saskāries ar neveiksmēm un veselības problēmām, tāpēc šobrīd Pasaules kausā viņš atrodas 29.pozīcijā. Šajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa sacensībās reizi izcīnījis piekto vietu, bet divreiz finišējis sestais.

Pasaules čempionāts Somijā ilgs līdz 15.martam.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!