Foto: AFP/Scanpix
Vairāk nekā 170 biatlonisti parakstījuši vēstuli, kurā Starptautiskajai Biatlona savienībai (IBU) pieprasīts "rīkoties" attiecībā uz dopinga problēmām Krievijā, ziņo ārzemju mediji.

Vēstule IBU nosūtīta nedēļu pirms organizācijas izpildkomitejas ārkārtas sēdes, kas 21. janvārī notiks Antholcā un kurā paredzēts spriest par "tālāko rīcību saistībā ar Maklārena ziņojumu", raksta portāls "insidethegames.biz".

"Mēs uzskatām, ka IBU nu jau ir nepieciešams rīkoties," intervijā Čehijas TV par šo vēstuli saka Čehijas Biatlona federācijas (ČBF) prezidents Jirži Hamza. "Sportistiem, kuri tiek turēti aizdomās par dopinga pārkāpumiem, būtu jāpiespriež vismaz pagaidu diskvalifikācija."

IBU pagaidām nav apstiprinājusi, ka sportistu vēstule ir saņemta. Tāpat nav zināms tās saturs un kurš ir parakstījies.

Kā ziņojām, Kanādas jurists Ričards Maklārens, kurš veicis izmeklēšanu par Krievijas saistību ar dopingu, IBU nodevis sarakstu ar 31 Krievijas biatlonista vārdiem, kuri tiek turēti aizdomās par dopinga krāpniecību. IBU šo sportistu vārdus neatklāj.

Pēc Maklārena ziņojuma Krievija atteicās no biatlona Pasaules kausa posma un junioru pasaules čempionāta uzņemšanas šosezon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!