Foto: LETA
Hokeja valstsvienības kvalificēšanās Soču olimpiskajām spēlēm dos priekšrocības visai Latvijas komandai, un būs iespējas sasniegt vēl augstākus rezultātus, pirmdien preses brīfingā izteicās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs, Latvijas Olimpiskās delegācijas "Soči 2014" vadītājs Žoržs Tikmers.

Kā ziņots, Latvijas hokeja valstsvienība svētdien pagarinājumā piekāpās Francijai, bet ar to bija pietiekami, lai kvalificētos savām ceturtajām olimpiskajām spēlēm pēc kārtas. Tikmers uzskata, ka pēc hokeja izlases pievienošanās Latvijas delegāciju jau varēs pieskaitīt lielo komandu pulkam.

"Turpinām tradīciju, un Latvija ziemas spēlēs būs ar ievērojamu pārstāvniecību," izteicās Tikmers, paužot cerību, ka Sočos Latvijas dalībnieku pulkā olimpisko spēļu programmā atgriezīsies daiļslidošana un, iespējams, debitēs kērlings. "Latvija būs pārstāvēta 8-10 sporta veidos, ar 50-60 sportistiem. Šobrīd dalībnieku skaitu prognozējam līdz 62."

Tikmers atgādināja, ka jo lielāka delegācija, jo labāki sadzīves apstākļi ir konkrētajai valstij. "Tagad varēsim pieteikt lielāku administrāciju, iegūsim labāku transporta nodrošinājumu, labākus mediķu darba apstākļus, un tas viss sekmēs arī labākus sportistu rezultātus."

Tāpat tika atklāts, ka visiem līdzjutējiem, kas iegādāsies biļetes uz Sočiem, būs jāsaņem arī skatītāju akreditācijas. Šāds jauninājums ieviests pirmoreiz vēsturē, un tas darīts drošības apsvērumu dēļ."

Soču olimpiskās spēles 2014.gadā risināsies no 7. līdz 23.februārim. 17 sacensību dienās aptuveni 3000 sportistu 15 disciplīnās sadalīs 98 medaļu komplektus. Sočos būs arī 12 jauni sporta veidi, Latvijai lielāko interesi raisot komandu stafetei kamaniņu sportā, kā arī jauktajai stafetei biatlonā.

Lai Latvija sasniegtu ziemas spēļu rekordu, tai jābūt pārstāvētai vismaz ar 59 sportistiem, jo gan 2006.gadā Turīnā, gan četrus gadus vēlāk Vankūverā Latvijas pieteikumā bija 58 atlēti attiecīgi astoņos un deviņos sporta veidos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!