Foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas Antidopinga aģentūra (NAA) vēl uz diviem mēnešiem pagarinājusi trīskārtējās olimpiskās un septiņkārtējās pasaules čempiones, slēpotājas Terēzas Juhaugas pagaidu diskvalifikāciju, paziņojusi organizācija.

Sākotnējais termiņš bija līdz 19. decembrim, taču NAA izmeklēšanas komisija lēmusi, ka diskvalifikācija ir pagarināma līdz 19. februārim, jo lietu vēl neesot izskatījusi Norvēģijas Olimpiskā komisija un valsts Sporta federāciju padome (NIF).

Kā ziņojām, decembra sākumā NAA pieprasīja Juhaugai diskvalifikāciju uz 14 mēnešiem par dopinga lietošanu.

Analīzēs, ko Juhauga nodeva šā gada septembrī treniņnometnē Itālijā, tika atrasts anaboliskais steroīds klostebols. Sportiste apgalvoja, ka tas viņas organismā nonācis ar lūpu aizsargkrēmu, ko ieteicis izlases ārsts.

NAA izmeklēšanas komisija novembrī atzina, ka sportiste doping neesot lietojusi apzināti, taču slēpotāja neesot "pārbaudījusi, kādu aizliegto preparātu saņēmusi un lietojusi".

Par NAA ieteikto diskvalifikācijas termiņu lems Norvēģijas Sporta federāciju padome tuvākajā sēdē, kas paredzēta janvāra beigās. Ja NIF atbalstīs NAA priekšlikumu, Juhauga sacensībās varēs atsākt piedalīties tikai 2017. gada decembrī, divus mēnešus pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!