Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka otrdien Kanādā Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā ierindojās 40.pozīcijā sprinta sacensībās klasiskajā stilā

Kvalifikācijā 1,3 kilometrus garo distanci visātrāk veica Zviedrijas sportiste Jonna Sundlinga, kura finišēja trīs minūtēs un 14,96 sekundēs. Otrajā vietā, atpaliekot 2,65 sekundes, bija zviedriete Linna Svāna, bet šveiciete Nadīne Fēndriha piekāpās 2,88 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Eiduka finišu sasniedza pēc trīs minūtēm un 33,41 sekundes, zaudējot Sundlingai 18,45 sekundes, un ierindojās 40.pozīcijā, kamēr izslēgšanas cīņās iekļuva 30 labāko rezultātu īpašnieces.

Sprinta kvalifikācijā startēja 53 distanču slēpotājas.

Pagājušajā piektdienā Eiduka Kenmorā ieņēma 17.vietu 15 kilometru brīvā stila slēpojumā ar kopēju startu, sestdien ierindojās 24.pozīcijā sprinta sacensībās, bet svētdien 20 kilometru sacensībās klasiskajā stilā ar kopēju startu finišēja 22.vietā.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.

Februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!