Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane Zviedrijā Pasaules kausa posma sacensībās slalomā pēc pirmā brauciena ieņem augsto desmito pozīciju.

Ģērmane pirmajā braucienā startēja ar 24. numuru un finišā bija desmitā, līderei Mikeilai Šifrinai no ASV zaudējot 1,06 sekundes. Trešajā un ceturtajā trases sektorā latvietei bija sestais un septītais rezultāts, bet pirmajos divos – 16. un 20. ātrākais laiks.

No pēc tam 33 startējušajām kalnu slēpotājām neviena neuzlaboja Ģērmanes rezultātu. Latvijas sportisti no labāko septiņnieka šobrīd šķir tikai 0,11 sekundes.

Otrais brauciens sāksies pulksten 14.30. Sacensības tiešraidē translē kanāls "Eurosport 2".

20 gadus vecā Ģērmane šosezon ir aizvadījusi sešas Pasaules kausa sacensības slalomā. Pirmajās viņa nefinišēja, pēc tam ar izcīnīto 22.vietu atkārtoja Leldes Gasūnas neatkarīgās Latvijas kalnu slēpošanas rekordu, vēlāk sasniedza 12.vietu, bet nākamajās divās sacensībās bija astotā, pēdējā posmā nefinišējot.

Augstāk Pasaules kausa posmos PSRS laikā ir tikusi vien sportistes mamma Ulla Ģērmane (tolaik - Lodziņa), vairākas reizes iekļūstot labāko piecpadsmitniekā un reizi izcīnot ceturto vietu.

Februāra sākumā Ģērmane uzvarēja pasaules junioru čempionāta slaloma sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!