Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" mačā ar Čerepovecas "Severstaļ" ļoti stabili nocīnījusies aizsardzībā, uzskata vienības uzbrucējs Ģirts Ankipāns.

Kā ziņots, ceturtdien aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" izcīnīja uzvaru ar 4:2.

Ankipāns šajā mačā Rīgas "Dinamo" sastāvā atgriezās pēc mēneša pārtraukuma un uzreiz atzīmējās ar vārtu guvumu, tiekot pie sava pirmā rezultativitātes punkta šosezon.

"Mēs ļoti savākti iesākām spēli. Labi turējāmies, bijām koncentrēti visu laiku," vienības oficiālajā mājaslapā internetā citēts Ankipāns. "Spēles sākums aizgāja un, ja spēle aiziet, tad iejusties tajā nav grūti. Viss iet no rokas. Katrs darīja savu darbu un, teiksim tā, neradījām sev liekas problēmas."

Par gūtajiem vārtiem Ankipāns bija pateicīgs Andrim Džeriņam, kurš viņam labi atstājis ripu. "Pie gūtajiem vārtiem lielu darbu izdarīja Andris, kurš labi nometa ripu vidējā zonā, kur es biju viens pats. Vairāki pretspēlētāji skrēja virsū, bet es izdomāju uzreiz mest pa vārtiem. Neko lieki negaidīju."

Uzbrucējs atzina, ka viens no uzvaras galvenajiem punktiem bija tieši brīdis, kad izdevās izturēt "Severstaļ" spiedienu.

"Protams, viņi centās, īpaši otrā perioda beigās, kad izturējām lielu spiedienu. Mēs stabili turējām aizsardzību," uzsvēra pieredzējušais uzbrucējs. "Šī uzvara noteikti ir devusi pozitīvas emocijas, noskaņojums ir ļoti labs. Tagad jānomierinās, rīt treniņā jau gatavosimies nākamajai spēlei un spēles dienā jau būs zināms vēl kaut kas vairāk par Čehovas "Vitjaz". Ir jāturpina spēlēt stabili aizsardzībā un tas dos rezultātu. Šodien to pierādījām."

Pēc šī mača KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 39 punktiem 38 spēlēs pakāpās uzreiz par divām pozīcijām uz 11.vietu, no "play-off" zonas atpaliekot par 12 punktiem.

Šajā izbraukumā Rīgas komandu vēl gaida šī gada pēdējā spēle sestdien Čehovā pret vietējo "Vitjaz", kas turklāt arī pašlaik kopvērtējumā tikusi tieši pie 39 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!