Foto: F64

Bijušie Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Sanktpēterburgas SKA un Omskas "Avangard" galvenie treneri čehs Milošs Ržiha un soms Raimo Sumanens kļuvuši par savu dzimto valstu klubu vadītājiem.

Ržiha, kurš novembra beigās tika atbrīvots no tā brīža KHL līdervienības SKA galvenā trenera amata pienākumu pildīšanas, turpmāk vadīs savas dzimtenes klubu "Pardubice".

To, uz cik ilgu laiku noslēgts līgums ar 54 gadus veco speciālistu, vienības vadība apņēmusies publiskot šonedēļ.

Ržiha par SKA galveno treneri kļuva pirms pagājušās sezonas, pārnākot no Mitišču "Atlant" komandas. Pirms darba Sanktpēterburgas un Mitišču komandās Ržiha ilgstoši strādāja arī Maskavas "Spartak".

Tikmēr Sumanens, kurš pagājušā gada jūlija sākumā negaidīti paziņoja par atkāpšanos no KHL finālistes "Avangard" galvenā trenera posteņa, turpmāk vadīs vienu no Somijas spēcīgākās hokeja līgas - "SM liiga" - lejasgala vienībām Helsinku IFK (HIFK).

Sumanens "Avangard" komandu aizveda līdz 2011./2012.gada sezonas Gagarina kausa izcīņas finālam, kurā tika atzīts Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās Maskavas "Dinamo" vienības pārākums.

"Pardubice" pašlaik Čehijas čempionātā ar 41 mačā nopelnītiem 55 punktiem ieņem 11.pozīciju 14 vienību konkurencē, bet HIFK ar 43 cīņās izcīnītiem 64 punktiem ir desmitā Somijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!