Foto: F64

Mazliet negaidītu zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā mačā trešdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) savā laukumā piekāpās Čerepovecas "Severstaļ".

Rezultātu jau pēc pusotras spēlētas minūtes, realizējot vairākumu, atklāja "Lokomotiv" spēlētājs Aleksejs Kaļužnijs, tomēr 27.minūtē Genādijs Stoļarovs panāca izlīdzinājumu, bet nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Vadims Šipačovs pēc Stoļarova piespēles arī nodrošināja uzvaru "Severstaļ" hokejistiem.

Cīņa ritēja ļoti saspringti, un kopā abas komandas nopelnīja 63 soda minūtes.

Rēdlihs šoreiz nospēlēja 11 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem.

Regulārajā čempionātā "Lokomotiv" komanda izcīnīja ceturto vietu, bet "Severstaļ" finišēja pozīciju zemāk.

Pārliecinošu uzvaru pirmajā mačā izcīnīja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) sagrāva Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Jakubs Petružaleks.

Vēl divi Rietumu konferences pirmie ceturtdaļfināla mači trešdien noslēdzās pagarinājumos, bet arī tajos uzvarēja potenciālās favorītes, kas bija izcīnījušas tiesības spēlēt savā laukumā.

Regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Sanktpēterburgas SKA vien ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja latviešu aizsarga Sanda Ozoliņa pārstāvēto Mitišču "Atlant" vienību. Vienīgie vārti tika gūti pagarinājuma ceturtajā minūtē, kad, spēlējot vairākumā, izcēlās norvēģis Patriks Tūresens.

Ozoliņš uz ledus pavadīja 24 minūtes un 43 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā, izceļoties ar vienu metienu pa vārtiem.

Kā ziņots, "Atlant" hokejisti aizvadīja fantastisku regulārā čempionāta izskaņu, uzvarot astoņās no pēdējām deviņām spēlēm.

Tikmēr latviskākajā duelī Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA vienība ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) pārspēja Čehijas komandu Prāgas "Lev", ko pārstāv Mārtiņš Cipulis un Aleksandrs Ņiživijs, bet ģenerālmenedžera pienākumus pilda Normunds Sējējs.

Šajā cīņā uzvaras vārtus pagarinājuma 15.minūtē guva Jakovs Rilovs. Arī tas notika brīdī, kad CSKA komanda atradās vairākumā.

Uzvarētāju rindās Sprukts nospēlēja 19 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā uzvarēja septiņos no 20 iemetieniem, kuros piedalījās.

Savukārt "Lev" rindās no Latvijas hokejistiem laukumā devās vienīgi Cipulis, kurš nospēlēja 16 minūtes un 31 sekundi, uzvarot vienā no trijiem iemetieniem un izdarot divus metienus pa vārtiem.

Sērijas turpināsies līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!