Foto: F64

Gaidāmais Cerību kauss starp Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vājākajām vienībām būs Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" otrā iespēja, uzskata aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" regulārās sezonas pēdējā mačā svētdien ar rezultātu 3:1 pieveica Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

"Forši, ka mēs spējām pēdējās spēles ievadīt mums izdevīgā gultnē," vienības oficiālajā mājaslapā internetā citēti Rēdliha izteikumi pēc mača. "Tagad priekšā tas "Cerību kauss", kas mums būs kā otra iespēja. Jāizmanto iespēja, no tā jāpaņem viss labākais."

Jau pirms šīs spēles beigām bija zināms, ka Rīgas "Dinamo" paliks pēdējā, 14.vietā Rietumu konferencē un Cerību kausa kvalifikācijas kārtā nākamnedēļ spēkosies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pirmā spēle risināsies ceturtdien Rīgā, bet divas dienas vēlāk komanda spēkosies "Torpedo" laukumā.

K.Rēdlihs neslēpa, ka Rīgas "Dinamo" komandai nereti neizdodas labi iesākt trešdaļas un arī šajā spēlē bīstams brīdis esot bijis trešās trešdaļas sākums, kurā rīdzinieki izcieta divus noraidījumus pēc kārtas.

"Labi, ka "Slovan" neizdevās izmantot tos vairākumus, kuri mums uzradās trešās trešdaļas pašā sākumā. Nezinu kāpēc, bet mazākums mums ir ļoti neveiksmīgs," atzina aizsargs. "Nebija patīkama sajūta, bet visi malači. Neļāvām satraukumam ņemt virsroku."

"Pēc trešajiem gūtajiem vārtiem prāts bija mierīgāks. Bet, es pat teiktu, ka visu trešo periodu bija sajūta, ka viņiem šodien nespīd un uzvaru izcīnīsim mēs. Likās, ka tūlīt iemetīsim. Tie vārti brieda" stāstīja Rēdlihs. "Tagad šīs pozitīvās emocijas jāpārceļ uz Cerību kausu. Komandā visi jūtamies labi, emocijas ir pozitīvas un tas ir ideāls mirklis, lai cīnītos par uzvarām un reabilitētos par šo neveiksmīgo sezonu. Nākamajai sezonai obligātai ir jābūt labākai. Pēc lejas nāk augša."

Kā ziņots, Latvijas komanda divas uzvaras pēc kārtas izcīnīja pirmoreiz kopš paša sezonas sākuma.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 51 punktu 52 spēlēs palika pēdējā, 14.pozīcijā, bet visas līgas kopējā ieskaitē Latvijas klubam 24.vieta 26 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!