Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē sekmīgi apspēlējusi Bratislavas "Slovan" komandu, uzskata vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols, priecājoties, ka tā beidzot atspēlējusies no iedzinējiem.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" regulārās sezonas pēdējā mačā svētdien ar rezultātu 3:1 pieveica Slovākijas klubu "Slovan", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

"Spēli sākām slikti, tomēr veiksmīgi mums izdevās rezultātu izlīdzināt," stāstīja Ābols. "Pārtraukumā mēģinājām vienkāršot savu pāreju no aizsardzības uzbrukumā, jo "Slovan" ļoti cieši spēlēja viduszonā. Vēl otrajā trešdaļā ar to bija problēmas, bet trešajā spēles daļā veiksmīgi izpildījām uzdevumu."

"Prieks, ka cīnījāmies un beidzot arī spējām atspēlēties pēc nonākšanas iedzinējos," atzina treneris.

Jau pirms šīs spēles beigām bija zināms, ka Rīgas "Dinamo" paliks pēdējā, 14.vietā Rietumu konferencē un Cerību kausa kvalifikācijas kārtā nākamnedēļ spēkosies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pirmā spēle risināsies ceturtdien Rīgā, bet divas dienas vēlāk komanda spēkosies "Torpedo" laukumā.

"Šosezon lielākās problēmas mums bijušas ar otrās trešdaļas iesākšanu. Man īsti izskaidrojuma tam nav un gan jau, ka spēlētājiem arī nē," secināja Ābols.

Šajā mačā vien otro uzvaru pamatlaikā šosezon izcīnīja rīdzinieku vārtsargs Māris Jučers. "Jučers spēlēja labi, bet labākās cīņas karjerā viņam vēl tikai priekšā."

"Mums šodien nepietika fiziskā spēka pēc uzvarām iepriekšējās divās spēlēs," atzina "Slovan" galvenais treneris Rostislavs Čada. "Galvenokārt tas izpaudās tieši uzbrukumā, kad radījām izdevības, bet nespējām tās realizēt. Gandarījums, ka komanda cīnījās līdz beigām un nepadevās."

Kā ziņots, Latvijas komanda divas uzvaras pēc kārtas izcīnīja pirmoreiz kopš paša sezonas sākuma.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 51 punktu 52 spēlēs palika pēdējā, 14.pozīcijā, bet visas līgas kopējā ieskaitē Latvijas klubam 24.vieta 26 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!