Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis līgumu ar pieredzējušo Latvijas izlases aizsargu Georgiju Pujacu, vēsta vienības mājaslapa internetā.

Līgums ar Pujacu noslēgts uz vienu sezonu. Pujacs savulaik jau spēlēja Rīgas "Dinamo" sastāvā, 2008./2009. gada sezonā aizvadot 15 mačus rīdzinieku formā.

Iepriekšējā sezonā 32 gadus vecais Georgijs Pujacs (augums 184 cm, svars 98 kg) Omskas apgabala "Avangard" komandas sastāvā KHL regulārajā čempionātā piedalījās 45 spēlēs, kurās guva vienus vārtus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu "+14" un 28 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 19:21 minūtes, bet play-off 10 mačos, atdeva 2 rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu "-2" un 2 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 17:51 minūtes.

Pavisam KHL 5 sezonu laikā Georgijs Pujacs ir spēlējis četru klubu – Toljati "Lada", Rīgas "Dinamo", Novosibirskas "Sibirj" un "Avangard" sastāvos, kopā regulārajos čempionātos piedaloties 238 spēlēs, kurās ir guvis 22 vārtus un atdeva 54 rezultatīvas piespēles, bet play-off 34 spēlēs (3 piespēles).

Savas karjeras laikā Georgijs Pujacs, kuru 1999. gadā NHL jauno spēlētāju draftā Bostonas "Bruins" izvēlējās devītajā kārtā ar 264. numuru, ir spēlējis HK "Rīga 2000" un "Liepājas metalurgs" komandās. Karjeras laikā spēlējis arī Ziemeļamerikā, Zviedrijā, kā arī Krievijā. Latvijas izlases sastāvā Georgijs Pujacs ir piedalījies divās olimpiskajās spēlēs, astoņos pasaules čempionātos, kopumā valstsvienības sastāvā aizvadot 142 spēles (10 vārti un 21 rezultatīva piespēle).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!