Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" kanādiešu uzbrucējam Polam Ščehuram ceturtdien realizētais meistarstiķis, gūstot vārtus pamatlaika pēdējā sekundē un tādējādi dramatiski panākot pagarinājumu, padevās pirmo reizi karjerā, izteicies uzbrucējs.

Kā ziņots, ceturtdien notikušajā mačā Rīgas "Dinamo" izrāva neizšķirtu sekundi pirms pamatlaika beigām un vēlāk pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) savā laukumā emocionālā cīņā pieveica iepriekšējo divu sezonu turnīra čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

"Lieliska sajūta pēc šādas spēles. Cīnījāmies smagi. Mums ir sev jātic, ka varam spēlēt ar jebkuru pretinieku šajā līgā. Domāju, to šodien arī pierādījām," pēc mača pauda Ščehura. "Spēlē gan viņiem, gan mums bija brīži, kad kāda komanda bija pārāka par otru. Taču pēdējā sekunde bija traka - griezos un metu, un par laimi ripa atrada ceļu vārtos."

"Iemest vārtus pēdējā sekundē man gadījās pirmo reizi. Nezināju, cik daudz laika ir palicis - vienkārši griezos un metu," skaidroja uzbrucējs. "Mēs arī esam laba komanda, taču laukumā iznācām ar cieņu, jo Maskavas "Dinamo" ir pēdējo divu gadu čempioni."

"Šie divi punkti mums ir ļoti svarīgi, jo tie būs nepieciešami sezonas gaitā. Šobrīd jūtos labi, jo mums pirms sezonas bija laba treniņnometne, esam sevi sagatavojuši ļoti labi. Bijām enerģiski, un esmu pārliecināts, ka būsim gatavi nākamajai spēlei," piebilda Ščehura. "Šodien vairākumā mums bija vairākas iespējas gūt vārtus, taču Maskavas klubs mazākumā spēlē ļoti labi, tāpēc mums bija problēmas ar tikšanu viņu aizsardzības zonā. Taču mums bija iespējas, un arī viņu vārtsargs nospēlēja lieliski. Mums pie vairākuma izspēles ir jāstrādā."

"Vairākums mums nav bijis tas labākais, taču krājam uzvaras. Tomēr esmu pārliecināts, ka kļūsim labāki - mums tikai jāturpina strādāt," uzskata kanādietis. "Mums ir jāspēlē ar pārliecību. Nevaram vienkārši iziet laukumā un mēģināt uzvarēt. Mums ir jāuzvar. Spēlētāji ir sākuši sev ticēt, un mums tikai jānotur šāda attieksme. Pārliecība palīdzēs mums nākotnē."

"Skatītāji bija lieliski, it īpaši spēles beigās un papildlaikā. Lieliska spēle," neslēpa Ščehura.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 16 punktiem septiņos mačos ieņem otro vietu, bet viņiem tikai punktu zaudē trešajā vietā esošie Rīgas "Dinamo" hokejisti.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā sestdien Rīgas "Dinamo" sacentīsies ar Aināra Podziņa pārstāvēto Podoļskas "Vitjaz" vienību, bet nākamajā pirmdienā tiksies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada cits Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!