Foto: F64

Latvijas speciālists Oļegs Znaroks ir pelnījis kļūt par nākamo Krievijas hokeja izlases galveno treneri, uzskata viņa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" viceprezidents Vitālijs Davidovs.

Kā zināms, Znaroks duetā ar Hariju Vītoliņu iepriekšējās divās sezonās aizvedis "Dinamo" komandu līdz Gagarina kausam. Viņa vārds saistībā ar kļūšanu par Krievijas izlases galveno treneri ticis pieminēts jau iepriekš.

"Nedomāju, ka Zinetula Biļaļetdinovs tuvākajos gados atstās Krievijas izlasi. Ja runājam par nākotni, ir skaidri redzams, ka viņa darba turpinātājam ir jābūt Znarokam," Davidova teikto citē Krievijas mediji.

"Viņš ir šī amata cienīgs. Iztiekot bez zvaigžņota sastāva, viņš divus gadus pēc kārtas ir izcīnījis Gagarina kausu. Šis sasniegums visupirms ir trenera nopelns," uzskata Davidovs.

Kā zināms, 2012.gada pasaules čempioni krievi šīgada čempionātā Helsinkos un Stokholmā izstājās jau ceturtdaļfinālā, kad ar 3:8 zaudēja ASV izlasei.

Neskatoties uz to, ka Krievijas izlase šogad aizvadījusi savu sliktāko pasaules čempionātu kopš 2006.gada, līgums ar Biļaļetdinovu nav ticis lauzts. Ar viņu noslēgtā līguma termiņš ir līdz nākamā gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, un tieši viņš turpina komandas gatavošu startam Olimpiādē.

Znaroks kopš 2006.gada vasaras vadīja Latvijas izlasi, bet no amata tika atbrīvots pēc neveiksmīgā 2011.gada pasaules čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!