Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Mikaels Telkvists pēc uzvaras sezonas tālākā izbraukuma pēdējā spēlē atzina, ka komandā šobrīd ir lieliska atmosfēra.

Atgādinām, ka Telkvists ar 35 atvairītiem metieniem sekmēja Rīgas "Dinamo" uzvaru pār Novokuzņeckas "Metallurg" ar rezultātu 2:0.

"Varbūt šī nebija mūsu skaistākā spēle, bet uzvara ir uzvara. Pērn mēs spēlējām labi, bet ļoti daudz mačus zaudējām. Šoreiz, varbūt nebija skatāmākā spēle, bet izdevās izcīnīt uzvaru, kas ir pats galvenais," Rīgas kluba oficiālajā mājaslapā citēts Telkvists. ""Šodien izdevās vairākkārt labi gan ritpu atvairīt, gan to tvert, īpaši otrajā periodā. Reizēm man ir jābūt tam, kurš komandu pavelk un sapurina."

Telkvists stāstīja, ka rīdzinieki viens otru katrā epizodē aizstāvēja, un tā dēļ radušies noraidījumi. "Domāju, šie daudzie noraidījumi izskaidrojami ar to, ka mēs viens otru aizstāvējām. Neļāvām sev kāpt uz galvas. Tas bija lieliski, kā šodien darbojās Saša Ņiživijs un pārējie. Man nav problēmu ar šāda tipa noraidījumiem. Tas tikai parāda komandas raksturu."

"Novokuzņecka mūs šodien nepārsteidza. Šie daudzie noraidījumi gan pavēra viņiem vairāk vārtu gūšanas iespējas. Mēs esam ļoti noguruši. Šīs pēdējās izbraukuma spēles vienmēr ir smagas. Mēs lidojam pa pasauli turpu-šurpu. Bija mana kārta šodien sargāt vārtus un to nācās darīt labi, tāpēc nogurums ir sakrājies.

Tellkvists ir priecīgs, ka komandā ir tāds vārtsargs kā Jakubs Sedlāčeks. "Esmu priecīgs par Sedlačeka labo sniegumu. Tas man daudz nozīmē un ir svarīgi. Arī komanda viņam var uzticēties, kā rezultātā mēs varam izcīnīt vairāk punktus. Pērn nācās spēlēt gandrīz katru spēli un tad esmu psiholoģiski iztukšots un noguris. Tāpēc esmu ļoti priecīgs, ka mums ir tik labs vārtsargs kā Jakubs."

Tagad "Dinamo" komanda atgriezīsies Rīgā un nākamās trīs KHL spēles aizvadīs "Arēnā Rīga" - 9. oktobrī pret Ufas "Salavat Julajev", 11. oktobrī pret "Ņeftehimik" un 13. oktobrī pret Magņitogorskas "Metallurg".

"Priekšā mums ir sešas dienas bez spēlēm. Varēsim atgūties pirms mačiem "Arēnā Rīga". Šie garie lidojumi tiešām nogurdina - te diena pēkšņi ir ļoti gara, bet aizlidojot uz nākamo pilsētu ir nakts. Sajūtas ķermenī ir joocīgas un ir smagi aizvadīt mačus. Izbraukumā guvām divas uzvaras no četrām spēlēm. Domāju, 50 % uzvaras izbraukumā ir ļoti labi. Ja mēs tā spēsim turpināt, mēs noteikti būsim izslēgšanas spēlēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!