Foto: LETA

Lai arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" turpina panākumu sēriju un arvien bez misēkļiem krāj punktus kopvērtējuma tabulā, hokejistu izpildījumā uz ledus ir jūtama pašapmierinātība, izcēlis rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" trešajā četru mājas spēļu sērijas mačā svētdien pagarinājumā ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) uzvarēja Hantimansijskas "Jugra" komandu no Krievijas. "Dinamo" komanda izcīnījusi uzvaras sešās spēlēs pēc kārtas, turklāt jau 12 mačos pēc kārtas tikusi pie vismaz viena punkta.

"Tomēr izskatās, ka mūsos ir iezadzies pašapmierinātības velniņš. Nevaru teikt, ka esmu ar mūsu sniegumu apmierināts, tomēr, ja tā vienalga tiekam pie punktiem, laikam man jābūt gandarītam," pēc cīņas pauda Ābols. "Mēs sev vēl neko neesam garantējuši. Tā nav spēlētāju noniecināšana, taču mēs sākam laukumā kaut ko izdomāt, no kā sākas lielas problēmas. Tas īpaši attiecas uz pirmo maiņu."

Trešajā trešdaļā uz rezervistu soliņa salīdzinoši negaidīti tika nosēdināti pieredzējušie uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Cipulis, taču Ābols to skaidroja ar elementāru neapmierinošu sniegumu uz ledus. "Tas ir mans lēmums, atvainoties man nav iemesla. Nebiju apmierināts ar viņu sniegumu, tomēr vairākumā sūtīju viņus laukumā, jo viņi tajā ir iespēlēti."

KHL līmenī šajā mačā debitēja jaunais uzbrucējs Rustams Begovs, kurš kā centra uzbrucējs darbojās ceturtajā maiņā.

"Begovam centra pozīcija ir ierasta, bet Maris Bičevskis var spēlēt arī malā. Laikam esam pārāk labā formā, jo trīs maiņās spēlējam labāk nekā četrās," piebilda treneris.

Ceturtdien Latvijas komandas sastāvu papildināja aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kuram tā ir atgriešanās vienībā. Nākamajām divām spēlēm gan viņš netika pieteikts.

"Traumas arī mūs neapiet ar līkumu. No lielās komandas aizsargiem pilnībā veseli ir tikai septiņi, bet Rēdliham un mums šī iespēja bija abpusēji izdevīga," skaidroja Ābols.

"Mana komanda šo spēli aizvadīja labi. Pašatdeves ziņā man nav nekādu pretenziju," izteicās "Jugra" komandas galvenā trenera vietas izpildītājs Oļegs Davidovs. "Regulāri pagarinājumos zaudējam, tāpat vispār netiekam pie uzvaras jau ilgi. Spēlētāji kaut kur netic savām spējām, taču visi cenšas. Turpinājumā jābūt tikai labāk."

"Jugra" bez uzvarām cīnās desmit spēlēs pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 52 punktiem 26 spēlēs ieņem salīdzinoši stabilu Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu.

Šo mājas spēļu sēriju Rīgas "Dinamo" noslēgs otrdien, kad tiksies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem, noslēdzot regulārā čempionāta pirmo spēļu apli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!