Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā mājas spēļu sēriju trešdien ar izmocītu uzvaru turpināja Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" tikai pagarinājumā ar 4:3 pieveica KHL pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg".

Rīdziniekiem tā bija otrā no četrām mājas spēlēm janvārī. Vēl mājas spēļu sērijas turpinājumā "Dinamo" piektdien tiksies ar Novosibirskas "Sibirj" un svētdien ar Habarovskas "Amur".

KHL pastarīši "Metallurg" ļoti aktīvi sāka spēli un praktiski visu maču ar savu darbību apdraudēja "Dinamo" vārtus. Jau spēles sestajā minūtē Jevgeņijs Lapenkovs izmantoja vairākumu un pārspēja Mikaelu Telkvistu. Pēc četrām minūtēm Gunārs Skvorcovs guva rīdzinieku pirmos vārtus, taču 16.minūtē izveicīgāks bija Rafaels Ahmetovs, atgūstot visiem vadību.

Otrā perioda sestajā minūtē pēc lieliskas Sanda Ozoliņa piespēles Skvorcovs tomēr atrada brīvu vietu un iemeta ripu vārtos, bet pēc desmit minūtēm "Dinamo" skaisti izspēlēja vairākumu una Marcels Haščāks pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja rīdziniekus.

Tomēr nosargāt pārsvaru "Dinamo" neizdevās, jo "Metallurg" ar savu aktivitāti panāca izlīdzinājumu - piecarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām Lapenkovs iegāja rīdzinieku zonā un ar negaidītu metienu pārsteidza Telkvistu.

Pagarinājumā gan ilgi "Dinamo" nevēlējās spēlēt, un jau pirmajā uzbrukumā Miks Indrašis ļoti veikli piesaistīja divus pretiniekus, pamanījās atdot piespēli uz vārtu priekšu Polam Ščekuram, kurš iespēju garām nepalaida.

Pēc šīs uzvaras Rīgas "Dinamo" ar 77 punktiem atgriežas Rietumu konferences ceturtajā vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!