Foto: F64

Kontinentālā hokeja līga (KHL) nolēmusi ļaut Ukrainas komandai "Donbass" Gagarina kausa spēles aizvadīt savā laukumā Doņeckā, lai gan valstī šobrīd ir nestabila situācija.

Tādējādi Rīgas "Dinamo" piektdien un sestdien Doņeckā aizvadīs Gagarina kausa izcīņas pirmās divas spēle pret "Donbass". Nākamās divas spēles 10. un 11.martā notiks "Arēnā Rīga".

"Līga nemainīs kalendāra struktūru. Pēc speciālās komisijas vizītes nolemts, ka "Donbass" var spēlēt Doņeckā," izdevums "Sport-Express" citē KHL viceprezidentu Vladimiru Šalajevu.

Vēl pirms KHL regulārās sezonas pēdējiem mačiem bija zināms, ka Gagarina kausa pirmajā kārtā Rīgas "Dinamo" nāksies spēlēt pret Oskara Bārtuļa pārstāvēto "Donbass" vienību. Abas komandas otrdien savā starpā tikās arī regulārās sezonas pēdējā spēlē, un šajā mačā Ukrainas klubs uzvarēja ar 1:0, vienīgos vārtus gūstot spēles sākumā, realizējot "bullīti".

Sākotnēji Krievijas medijos parādījās informācija, ka KHL neļaus "Donbass" spēlēt Ukrainā, un Doņeckas klubs mačus varētu aizvadīt Minskā vai kaut kur citur. Tomēr tagad KHL lēmusi, ka situācija Ukrainā ir pietiekami droša, lai uz turieni varētu doties citas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!