Foto: Paula Čurkste/LETA

Ungārijas lielākais aizdevējs "OTP Bank" izteicis piedāvājumu iegādāties "Luminor Bank", atsaucoties uz anonīmām personām, raksta "Bloomberg".

Par “Luminor” interesi izrādījušas arī citas kompānijas, norādījušas šīs personas.

Jau iepriekš rakstīts, ka investīciju fonds "Blackstone Group" šobrīd meklē iespējas pārdot Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank", atsaucoties uz anonīmu personu, janvārī rakstīja "Bloomberg".

"Blackstone" risina sarunas ar potenciālajiem konsultantiem par bankas pārdošanu, un darījums varētu notikt jau šogad, norādījis anonīmais informācijas avots.

"Bloomberg" ziņo, ka privātā kapitāla uzņēmums cer, ka bankas novērtējums sasniegs 1,2 reizes lielāku summu par bankas uzskaites vērtību, kas ir 1,8 miljardi eiro.

"Luminor" uzskaites vērtība 2022. gada beigās bija 1,6 miljardi eiro.

Jau ziņots, ka 2018. gadā par Baltijas valstīs strādājošās "Luminor Bank" stratēģisko investoru kļuva investīciju fonds "Blackstone", ieguldot miljardu eiro.

Toreiz "Luminor Group" uzraudzības padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis sacīja, ka fonda ieguldījums "Luminor Bank" kapitālā plānots uz termiņu no pieciem līdz septiņiem gadiem ar iespējām to pagarināt.

2022.gadā "Luminor" Baltijas valstīs kopumā guva 124,4 miljonu eiro tīro peļņu, bet 2023.gada pirmajos trīs ceturkšņos bankas peļņa sasniedza 178,3 miljonus eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!