Foto: Vida Press

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Ņūdžersijas "Devils" centra uzbrucējs Tims Sestito savu hokeja karjeru turpinās Rīgas "Dinamo" un Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), vēsta vietējais laikraksts "Rome Daily Sentinel".

"Es patiešām priecājos par šo jauno pieredzi," telefonintervijā izdevumam saka 30 gadus vecais hokejists. "Esmu daudz laba dzirdējis par šo pilsētu un gaidu, kad nonākšu tur, lai iesāktu jaunu posmu savā karjerā."

Pēc aizvadītās NHL sezonas Sestito pirmo reizi nonācis brīvā aģenta statusā, un ir saņēmis piedāvājumu, no kura "nevarēja atteikties" - spēlēt KHL, kas ir jauna un augoša līga.

"KHL beidzot mums vairs nav "lielais nezināmais"," saka uzbrucējs. "Tajā ir daudz talantīgu spēlētāju un man būs interesanti vērot, kā tā attīstās."

Sestito atzīst, ka viņam būs jāpierod pie vienīgās atšķirības no NHL - laukuma izmēriem, kas KHL ir lielāki. "Laukums tur ir lielāks, tāpēc man būs interesanti uzzināt, kā mana pieredze strādās šajos apstākļos," viņš saka.

Hokejists tāpat pastāstīja, ka viņa sieva Hezera ir izpētījusi visu iespējamo informāciju par Rīgu un pat vairāk par viņu gaidot pārcelšanos uz jauno vietu ar abiem bērniem. "Pilsētā cilvēki labi runājot angliski, tāpēc mums būs vieglāk nekā Krievijā," norāda ģimenes galva.

NHL Sestito debitēja 2008. gadā Edmontonas "Oilers" sastāvā, bet 2010. gadā tika aizmainīts Ņūdžersijas "Devils" apmaiņā pret dratfa tiesībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!