Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis pirmdien guva vārtus un nopelnīja vienu rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda ar 3:5 (1:1, 1:2, 1:2) izbraukumā piekāpās Kazahstānas klubam Astanas "Baris".

Pirmajās 50 minūtēs mājinieki trīs reizes izvirzījās vadībā, bet visas trīs reizes rezultātu izlīdzināja "Admiral" hokejisti. Tiesa, deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām "Baris" atkal izvirzījās vadībā, panākot 4:3, bet piektos vārtus guva jau pēdējā minūtē, kad ripu raidīja tukšos vārtos.

Bārtulis asistēja otro vārtu guvumā, kad tika panākts 2:2, taču pats guva trešos vārtus savai komandai.

Kopumā šajā spēlē Bārtulis laukumā pavadīja 24 minūtes un 28 sekundes, realizējot vienu no četriem metieniem pa pretinieku vārtiem un nopelnot vienu rezultatīvu piespēli, maču noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas 18 spēlēs Bārtulis nu guvis trīs vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles. Zīmīgi, ka pirmos divus punktus viņš guva vienā mačā, bet nu izcēlies ar rezultativitāti jau divos no pēdējiem trim mačiem.

Šis bija "Admiral" jau otrais zaudējums pēc kārtas. Pirms tam Vladivostokas komanda bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas.

Savukārt pie septītā panākuma pēc kārtas pirmdien tika Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" izbraukumā ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Maskavas "Spartak" hokejistus.

Šajā mačā vārtus Jaroslavļas vienībai sargāja veiksmīgi spēlējošais Aleksejs Murigins, kuram šī bija jau piektā "sausā" uzvara deviņās šīs sezonas spēlēs. Tāpat Murigins iepriekšējā mačā uzstādīja jaunu KHL rekordu, esot nepārspēts 302 minūtes un 11 sekundes.

Zīmīgi, ka šī bija jau septītā "Lokomotiv" uzvara pēc kārtas. Pēc šī mača Jaroslavļas klubs kļuvis par visas līgas līderi, 20 mačos iekrājot 41 punktu.

Tāpat pirmdien maču aizvadīja Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība no Somijas, kas savā laukumā ar 1:5 (1:1, 0:3, 0:1) pārliecinoši piekāpās Ufas "Salavat Julajev" komandai.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 12 sekundes, izdarot vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Tāpat aizsarga kontā trīs spēka paņēmieni un negatīvs lietderības koeficients -1.

Tikmēr kārtējo neveiksmi cietusi pašreizējā Gagarina kausa glabātāja Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) zaudēja "Soči" vienībai. Šis bija jau piektais komandas zaudējums pēdējos sešos mačos.

Pie panākuma pirmdien tika Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas izbraukumā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) uzvarēja Čeļabinskas "Traktor" spēlētājus.

Zīmīgi, ka tāpat pirmdien Ņižņekamskas klubs pārtrauca līgumu ar Latvijas aizsargu Georgiju Pujacu. Kā vēsta līga, vienošanās pārtraukta pēc kluba iniciatīvas.

Šajā sezonā Pujacs laukumā izgāja tikai piecās spēlēs, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas sākumā Pujacam radās problēmas iekļūt "Ņeftehimik" komandas sastāvā, jo leģionāru limita dēļ vairākiem katrā mačā bija jāpaliek malā. Tāpat spēlētājs septembra beigās guva smadzeņu satricinājumu un kopš tā laika laukumā vairs nav devies.

Par KHL Rietumu konferences un arī visas līgas līderi kļuva "Lokomotiv" komanda, kas 20 mačos iekrāja 41 punktu. Aiz tās ar 40 punktiem seko Maskavas CSKA, bet 36 punktus iekrājusi Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Tikmēr Austrumu konferencē labākā komanda ar 37 punktiem 20 mačos ir Novosibirskas "Sibirj", bet par punktu mazāk iekrājusi Omskas "Avangard", kas pirmdien savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Habarovskas "Amur" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!