Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā noslēdzošajā šī gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sākusi spēlēt pārāk vēlu, tomēr cīņas gaitu bija nepieciešams lauzt ātrāk, uzskata vienībā debitējušais krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs.

Kā zināms, pirmdien rīdzinieki ar rezultātu 1:4 savā laukumā piekāpās latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai, kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

"Pa īstam sākām spēlēt un cīnīties tikai mača beigās, kad kontrolējām notikumus "Torpedo" aizsardzības zonā. To vajadzēja sākt ātrāk, lai varētu lauzt cīņas gaitu," secināja Toluzakovs. "Šajā spēlē vidējā zonā bija liela cīņa. Paši kaut kādas vārtu gūšanas iespējas radījām, taču to nebija pārāk daudz, turklāt neizdevās arī tās realizēt. Tāpat neiemetām vairākumā. Šobrīd spēlēs tieši vairākums izšķir ļoti daudz - tas dod iespējas uzvarēt."

"Ir ļoti sarūgtinoši zaudēt, jo komandai šobrīd nepieciešami punkti," stāstīja krievu uzbrucējs.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" nesen no sastāva atbrīvoja vairākus leģionārus, bet pāreju perioda pēdējās dienās sastāvam piesaistīja tikai Toluzakovu.

"Ar savu pirmo maču "Dinamo" sastāvā neesmu apmierināts. Debijas spēlē vēlējos palīdzēt vienībai uzvarēt," teica 26 gadus vecais uzbrucējs. "Lai gan zaudējām, izdevās tomēr iemest vienu ripu, turklāt arī es to palīdzēju izdarīt. Turpināsim strādāt, lai nākamo maču uzvarētu."

Toluzakovu Rīgas "Dinamo" apmaiņā pret drafta izvēli ieguva no Maskavas "Spartak" komandas.

Šosezon uzbrucējs "Spartak" rindās aizvadīja 13 spēles, kuru laikā guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, turklāt izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -5. Tāpat Toluzakovs šosezon nospēlēja 13 mačus Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) vienībā Voskresenskas "Himik", izceļoties ar sešiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Nākamo maču KHL regulārajā čempionātā rīdzinieki aizvadīs 4.janvārī, kad uzņems Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan", bet 48 stundas vēlāk spēkosies ar vēl vienu konkurentu cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas. Kopumā Rīgas "Dinamo" janvārī aizvadīs deviņas mājas spēles, bet izbraukumā būs jāspēkojas vien trīs reizes.

Rīgas "Dinamo" ar 53 punktiem 42 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem pietrūkst desmit punktu, lai būtu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!