Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" nākamajā sezonā saglabās latvisku sastāvu un budžetu līdzšinējā līmenī, bet pagaidām skaidrība par galveno treneri vēl nav, pirmdien vēsta "Latvijas Avīze".

Rīgas "Dinamo" KHL sezona noslēdzās 18. februārī, jo komanda neiekļuva Gagarina kausa izcīņā. Drīz pēc tam klubs paziņoja par līgumu laušanu ar Lauri Dārziņu, Andri Džeriņu, Oskaru Cibuļski un Māri Bičevski. Pagaidām līgumi uz nākamo sezonu ir tikai ar Miku Indraši un Filipu Toluzakovu, tādējādi par sastāva kontūrām vēl ir pāragri spriest.

"Palieku pie savām domām – arī turpmāk balstīsimies uz latviešu hokejistiem. Kamēr es te būšu, mūsu princips nemainīsies," saka Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. "Leģionāru skaitu būtiski nepalielināsim, bet jādomā par viņu kvalitāti. Minskas "Dinamo" bija 16 ārzemnieki, taču komanda netika izslēgšanas spēlēs."

Runājot par līgumu laušanu ar četriem Latvijas hokejistiem, Savickis atklāj, ka galvenais iemesls ir jau kuluāros minētais pārāk augstais sportistu atalgojums. "Alga bija neadekvāta rādītajam hokejam. Spēlētāji saņem milzīgu naudu. Var jau nebūt formā, taču ir jācīnās. Dārziņš ir foršs puisis, sezonas sākumā bija komandas kapteinis, varbūt tas uzlika pārāk lielu slogu. Taču mēs gribam, lai viņi atstrādā samaksāto. Skatītāji reizēm svilpa un gāja prom no arēnas, man, uz to skatoties, sirds sāpēja."

Savickis neizslēdz, ka visi četri pieminētie spēlēs Rīgā arī nākamajā sezonā, jo ar viņiem runās par sadarbības turpināšanu, taču mainot līguma nosacījumus, tādējādi jārēķinās ar algas samazinājumu.

Rīgas "Dinamo' padomes priekšsēdētājs norāda, ka nākamajā sezonā plānots vairāk iesaistīt gados jaunākus hokejistus, bet budžets saglabāšoties 12 miljonu eiro robežās.

Pagaidām lielāka neskaidrība ir par galveno treneri. Sezonas sākumā komandu vadīja somu treneris Kari Heikila, kuru atlaida neilgi pēc gadu mijas. Atlikušajos mačos komandu vadīja Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, kurš, pēc Savicka teiktā, palikšot komandā. Savickis "Latvijas Avīzei" licis noprast, ka Sējējs saglabās ģenerālmenedžera vietu, bet nav zināms, vai viņš būs arī treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!