Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" vadība vakantā galvenā trenera postenim izskatīs arī latvieša Harija Vītoliņa kandidatūru, aģentūrai TASS atklāja kluba padomes padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

"Vītoliņš ir labs kandidāts uz Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu. Noteikti izskatīsim viņa kandidatūru, bet redzēsim, kas notiks nākotnē," izteicās Savickis.

"Nupat ģenerālmenedžera amatā no jauna tika apstiprināts Normunds Sējējs. Viņa uzdevums šobrīd ir atrast komandai jaunu galveno treneri," piebilda Savickis, vienlaikus norādot, ka Rīgas kluba finansējums salīdzinājumā ar šo sezonu netiks samazināts.

Kā zināms, Vītoliņš šīs sezonas vidū tika atbrīvots no Maskavas "Dinamo" galvenā trenera pienākumiem, bet pēc tam speciālists izteicās, ka līdz sezonas beigām nevienu klubu vairs netrenēs.

Savukārt janvārī Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpināja pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Zīmīgi, ka Savickis iepriekš medijos vairākkārt bija izteicies, ka nākamajā sezonā rīdzinieku galvenais treneris, visticamāk, būs no Čehijas vai Slovākijas.

Jau vēstīts, ka Rīgas kluba vadība šīs sezonas komandas veikumu novērtējusi kā neapmierinošu, jo vienība otro gadu pēc kārtas nekvalificējās Gagarina kausa izcīņai.

Vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā. "Dinamo" ar 75 punktiem 60 spēlēs regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot par 14 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!