Foto: vk.com/hcadmiral

Latvijas hokejistu Oskara Bārtuļa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētās komandas trešdien izcīnīja uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs.

Vladivostokas "Admiral" pietika ar vieniem gūtiem vārtiem, lai viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspētu Hantimansijskas "Jugra".

Vienīgos vārtus spēles 53. minūtē guva Viktors Aleksandrovs, bet uzvarētāju vārtos Igors Bobkovs atvairīja 25 pretinieku metienus, ceturto reizi sezonā paliekot "sausā".

Bārtulis šajā mačā spēlēja 23 minūtes un divas sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks komandā. Viņš četras reizes meta pa vārtiem.

"Admiral" pārtrauca divu neveiksmju sēriju un tika vien pie otrā panākuma pēdējos sešos mačos.

Zīmīgi, ka slimības dēļ šajā mačā nevarēja piedalīties "Admiral" galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis un viņa palīgs Maksims Spiridonovs, tāpēc komandas vadību uzņēmās cits Vladivostokas komandas treneris Frēdriks Stilmans.

Bārtulis šosezon 28 mačos guvis divus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, taču pēdējās 12 spēlēs pie rezultativitātes punktiem nav ticis.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" viesos pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Čeļabinskas "Traktor".

Otrā perioda beigu daļā abas komandas minūtes laikā apmainījās ar vārtu guvumiem, bet pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, lai arī trešajā periodā Karsums vienatnē izslidoja pret "Traktor" vārtsargu, taču izdevību neizmantoja. Savukārt pagarinājuma 72. sekundē uzvaru viesiem nodrošināja Jegors Dugins.

Karsums spēlēja 14 minūtes un 35 sekundes, kā allaž laukumā esot ļoti aktīvs, jo izpildīja četrus spēka paņēmienus un trīs reizes meta pa vārtiem.

"Dinamo" pārtrauca divu zaudējumu sēriju, bet "Traktor" cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Šosezon Karsums 29 mačos guvis piecus vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles, ar 13 punktiem būdams kluba rezultatīvākais uzbrucējs, bet komandā ieņemot otro vietu, jo punkts vairāk ir aizsargam Metam Robinsonam, kurš savulaik savu karjeru KHL sāka Rīgas "Dinamo".

Citā spēlē Austrumu konferences līdere Magņitogorskas "Metallurg" savās mājās ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Uzvarētājiem vārtus guva Kriss Lī un Viktors Antipins, kuriem arī pa rezultatīvai piespēlei, bet abos vārtos partneriem asistēja Sergejs Mozjakins, kurš ar 52 punktiem (25+27) joprojām ir līgas rezultatīvākais spēlētājs.

Četras no sešām trešdien aizvadītajām spēlēm noslēdzās ar vienas komandas uzvaru 2:1, bet dienas pārliecinošāko uzvaru guva Astanas "Baris", kas mājās ar 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 82 punktiem 33 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras septiņus punktus atpaliek Maskavas CSKA. Savukārt trešā ar 66 punktiem ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, kamēr Maskavas "Dinamo" ar 51 punktu tagad ir astotā, bet Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit" ar 49 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 32 spēlēs starp 14 vienībām ir Rietumu konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 22 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 74 punktiem 34 mačos ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", kamēr "Admiral" ar 48 punktiem ir septītā, bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" ar 38 punktiem ir vien 13.pozīcijā starp 15 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!