Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā svētdien ar rezultātu 4:3 (3:1, 0:1, 1:1) viesos pārspēja Čerepovecas "Severstaļ".

SKA pēdējās 19 spēlēs tikusi pie 18 uzvarām.

Mača sākumā SKA divarpus minūšu laikā guva trīs vārtus, divus no tiem vairākumā. Vispirms atzīmējās Jegors Jakovļevs, pēc tam precīzs bija Jarno Koskiranta, bet Sergejs Širokovs spēles sestajā minūtē panāca jau 3:0. Perioda vidū Maksims Truņovs vienus vārtus atguva, bet otrās trešdaļas astotajā minūtē Jevgēņijs Monss samazināja viesu pārsvaru līdz vieniem vārtiem.

Trešās trešdaļas astotajā minūtē Vadims Šipačovs atjaunoja Sanktpēterburgas komandas divu vārtu pārsvaru, bet trīs minūtes vēlāk mājinieku rindās izcēlās Jurijs Trubačovs. "Severstaļ" tomēr neatspēlējās, kas SKA ļāva svinēt uzvaru ar 4:3.

Vēl vienā KHL spēlē Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Ufas "Salavat Julajev" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Ufas vienība cieta trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs, bet pirms tam "Salavat Julajev" vienībai bija septiņu uzvaru sērija.

Citā KHL mačā Astanas "Baris" savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Habarovskas "Amur", uzvaras vārtus gūstot Vladimiram Markelovam. "Amur" latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš šajā mačā palika uz rezervistu soliņa. Šosezon viņš laukumā bijis trīs mačos, kopumā uz ledus pavadot vairāk nekā piecas minūtes.

Tāpat pie uzvaras svētdien tika Čeļabinskas "Traktor", kas savā laukumā ar 3:2 (0:0, 3:2, 0:0) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 87 punktiem 35 mačos ir SKA, no kuras deviņus punktus atpaliek Maskavas CSKA, kas turklāt aizvadījusi par spēli vairāk. Savukārt trešā ar 66 punktiem ir Kaspara Daugaviņa pārstāvēta Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra ar asistentu Ģirtu Ankipānu, kamēr Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit" ar 53 punktiem atrodas septītajā pozīcijā, bet Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 51 punktu ir devītā.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 34 spēlēs starp 14 vienībām ir Rietumu konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 23 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 77 punktiem 35 mačos ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 51 punktu ir sestā, bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, ar 38 punktiem ir priekšpēdējā pozīcijā starp 15 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!