Foto: Kadrs no video

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirmdien izpildīja piecus spēka paņēmienus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, bet viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" svinēja uzvaru.

"Dinamo" Maskavas komandu derbijā viesos ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja CSKA hokejistus.

Mača rezultātu minūti pirms spēles vidus atklāja CSKA hokejists Maksims Mamins, kurš vairākumā izmantoja burzmu vārtu priekšā. Tomēr piecas minūtes vēlāk Mets Robinsons ar tālu metienu panāca izlīdzinājumu.

Trešajā periodā, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas astoņas minūtes, Artjoms Podšendjalovs pielaboja komandas biedra metienu un ieraidīja ripu vārtos, tādējādi izvirzot vadībā viesus. Trešās trešdaļas pēdējā minūtē CSKA nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas piecas sekundes pirms finālsvilpes Valērijam Ņičuškinam palīdzēja panākt neizšķirtu 2:2.

Pagarinājumā komandas vārtus neguva, līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro "bullīšos". Tajos Karsumam netika dota iespēja, taču "Dinamo" guva uzvaru, pateicoties Alekseja Cvetkova precīzajam pēcspēles metienam.

Karsums šajā spēlē laukumā bija 13 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā izpildīja piecus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus un uzvarēja vienā no diviem iemetieniem.

Šosezon Karsums 31 mačā guvis sešus vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Vēstīts, ka latviešu aizsargs Oskars Bārtulis pirmdien KHL spēlē tika pie četrām soda minūtēm, bet viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" viesos ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Bārtulis jau mača sākumā tika pie noraidījuma, pēc nospēlētām 24 sekundēm paklupinot pretinieku komandas spēlētāju. Viesi mazākumu nosargāja, turklāt mača sestajā minūtē izvirzījās vadībā, kad Aleksandrs Gorškovs izmantoja mājinieku kļūdu aizsardzībā un izslidoja viens pret viens ar "Avtomobilist" vārtsargu.

Tuvojoties mača vidum, Artjoms Garejevs ar metienu no vārtu priekšas panāca neizšķirtu. Divarpus minūtes pirms otrā perioda beigām viesi izvirzījās vadībā, precīzi metot Rokam Tičaram. Tomēr trešās trešdaļas sestajā minūtē "Admiral" hokejists Roberts Saboličs vairākumā vienatnē apspēlēja trīs pretinieku spēlētājus un panāca 2:2.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 13 sekundes, Bārtulis saņēma vēl vienu divu minūšu sodu, tādējādi atstājot Vladivostokas komandu mazākumā. Latvieša nopelnīto mazākumu pamatlaikā un pagarinājumā viesi izturēja, tomēr arī papildu piecminūtē uzvarētājs netika noskaidrots, tāpēc bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija. Tajā pārāki bija mājinieki, uzvaras "bullīti" realizējot Janam Buhtelem.

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 23 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja četras soda minūtes.

Bārtulis šosezon 30 mačos guvis divus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, taču pēdējās 14 spēlēs pie rezultativitātes punktiem nav ticis.

Citā KHL mačā Pekinas "Kuņluņ Red Star" viesos ar 4:2 (1:0, 1:0, 2:2) pārspēja Hantimansijskas "Jugra".

Citā KHL mačā Novosibirksas "Sibirj" viesos ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak". Denijs Teilors "Sibirj" vārtos tvēra visas 25 pretinieku mestās ripas.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 87 punktiem 35 mačos ir SKA, no kuras astoņus punktus atpaliek Maskavas CSKA, kas turklāt aizvadījusi par divām spēlēm vairāk. Savukārt trešā ar 66 punktiem ir Kaspara Daugaviņa pārstāvēta Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra ar asistentu Ģirtu Ankipānu, kamēr pirmo astotnieku ar 53 punktiem noslēdz Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" un Maskavas "Dinamo".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 34 spēlēs starp 14 vienībām ir Rietumu konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 24 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 77 punktiem 35 mačos ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", kamēr "Admiral" ar 52 punktiem ir sestā, bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, ar 38 punktiem ir priekšpēdējā pozīcijā starp 15 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!